Άλμα στο μέλλον κατά Δανιηλίδη: «Ο λύκος κι αν εγέρασε….»

Με αφορμή την δήλωση του δημάρχου Νεάπολης Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, « Οι αντίπαλοι μου τα παίρνουν από το Κράτος και την Περιφέρεια- και καταλαβαίνετε τι εννοώ», σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ, η παράταξη «Άλμα στο μέλλον» κάνει λόγο για λασπολογία και καλέι τον δήμαρχο να το αναλύσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Δανιηλίδης, σε κομματική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ, ξαναθυμήθηκε τον παλιό, κακό εαυτό του. Λασπολόγησε και συκοφάντησε τις άλλες παρατάξεις με το χειρότερο τρόπο . Είπε επί λέξει : « Οι αντίπαλοι μου τα παίρνουν από το Κράτος και την Περιφέρεια- και καταλαβαίνετε τι εννοώ».

(Ας μη διανοηθεί να το αρνηθεί, υπάρχει το βίντεο).

Δε ξέρουμε αν οι παριστάμενοι, εθισμένοι στις πρακτικές ενός καθεστωτικού  Δημάρχου, κατάλαβαν τι εννοούσε, εμείς όμως δεν καταλάβαμε.

Θα μας έκανε μεγάλη χάρη, να γίνει λίγο πιο αναλυτικός. Και βεβαίως, να παρουσιάσει στοιχεία γιατί αλλιώς είναι υπόλογος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Και γνωρίζει πολύ καλά, πως ένας καταδικασμένος δήμαρχος εκπίπτει του αξιώματος του…

Ίσως όμως κρίνει από τον εαυτό του : Ίσως , ο ίδιος έτσι έχει συνηθίσει να κάνει προεκλογικούς αγώνες. Με χρηματοδοτήσεις τέτοιου είδους , έκανε τους προεκλογικούς του αγώνες κατά τα χρόνια της παντοδυναμίας του κόμματος του; (Ας μη ξεχνάμε ότι στις 5 από τις 6 εκλογικές του εκστρατείες κυβερνούσε το κόμμα του). Ή μήπως αντλούσε και πόρους από στενούς του φίλους και κουμπάρους που τότε μεσουρανούσαν , μέχρι να καταλήξουν εκεί που κατέληξαν;

Μήπως όμως παράλληλα, αυτενεργούσε,  αξιοποιώντας και δημοτικά μέσα, μηχανισμούς και πόρους  αξιοποιώντας , για παράδειγμα, εταιρίες που στο μοναδικό έντυπο στο οποίο διαφημίζονται είναι το περιοδικό του Δήμου ;

Αλλά αυτός είναι ο κ. Δανιηλίδης, αυτός και ο πολιτικός του πολιτισμός…

Και κάτι ακόμα: Στην ίδια κομματική εκδήλωση (αυτός, ο ανεξάρτητος…), εμφανίστηκε δήθεν να τηρεί την επίσημη προεκλογική περίοδο ενώ χρησιμοποιεί ασύστολα την ουσιαστικά μονοπρόσωπη εξουσία που έχει εγκαταστήσει στο Δήμο για να κάνει παρατεταμένο και «ασύμμετρο» προεκλογικό αγώνα, υποσχόμενος πως θα κατασκευάσει δρόμους που επί εννέα χρόνια έλεγε πως  δεν είναι αρμοδιότητα του , κάνοντας έργα ψευτοσυντήρησης της τελευταίας προεκλογικής στιγμής σε παιδικούς σταθμούς όπου εδώ και χρόνια πέφτουν σοβάδες, χτίζοντας κτίρια- κουφάρια και εκβιάζοντας ανθρώπους της 3ης ηλικίας πως αν δε γίνουν δημότες δε θα δικαιούνται τη λήψη δημοτικών υπηρεσιών.

Επίσης, αν θέλει συγκρίσεις για τις εκδηλώσεις καλό είναι αντί να πηγαίνει σε αίθουσα του Βελλιδείου  όπου η χωρητικότητα αυξομειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των παρευρισκομένων , να δοκιμάσει να πάει στο Κλειστό Θέατρο των Συκεών , όπου κάναμε την ιδρυτική μας συνέλευση, σε μία κατάμεστη αίθουσα . Γιατί μπαίνει στον κόπο «να ξενιτευτεί»; Εκτός κι αν , σιγά σιγά θέλει να συνηθίσει τη μελλοντική του απόσταση από τις δημοτικές αίθουσες του Δήμου Νεάπολης- Συκεών…».