Έναρξη για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας 2019, με δράση εθελοντικού καθαρισμού στην ακτή Αγγελοχωρίου

Τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας», που φιλοξενούνται για τέταρτη (4η) συνεχή χρονιά στο Δήμυ Θερμαϊκού, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν μια θαλασσινή αύρα καλοκαιριού σε όλη την περιοχή, υποδεχόμαστε και φέτος με μια σειρά εκδηλώσεων.

Την έναρξη του φετινού εορτασμού σηματοδοτεί μία δράση με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο και με σαφή προσανατολισμό στην επισήμανση της σπουδαιότητας των θαλασσών και των ωκεανών, που διοργανώνεται από το Δήμο Θερμαϊκού, μέσω του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου.

Ένας εθελοντικός καθαρισμός που πραγματοποιείται στην παραλία Αγγελοχωρίου (δίπλα από το λιμάνι), καλώντας όλο τον κόσμο την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11.00 π.μ., να συνδράμει μιας συλλογικής προσπάθειας, με στόχο ο υπέροχος τούτος τόπος να είναι έτοιμος να υποδεχθεί μια σειρά δράσεων πολιτισμού και θαλάσσιων σπορ, την Κυριακή 12 Μαΐου, από το Φάρο Αγγελοχωρίου έως το σπίτι του Φύλακα της Αλυκής.

Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Ανακύκλωσης Δ.Ε. Ν. Μηχανιώνας & Δ.Ε. Επανομής και με τη συνεργασία των:

  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου,
  • Α.Ο. Κεραυνός Αγγελοχωρίου,
  • 3ο Σώμα Ναυτοπροσκόπων Ν. Μηχανιώνας,
  • Ε.Θ.Ο.Π.Α.Κ.,
  • Active Sport – Watersports, GOZONE.