Ένας Σαλονικιός στην Τυνησία!

Οι Έλληνες προπονητές παραμένουν ένα απ’ τα καλύτερα… “εξαγώγιμα προϊόντα” της χώρας και αποτελούν σαφώς τους καλύτερους “πρεσβευτές” της δουλειάς που γίνεται. Αρκετοί είναι αυτοί που δοκιμάζουν την τύχη τους σε δύσκολα πρωταθλήματα, σε δύσκολες χώρες, αλλά οι περισσότεροι τα έχουν καταφέρει.

Πιο πρόσφατη αναχώρηση από τα πάτρια εδάφη της Θεσσαλονίκης αυτή του Σωτήρη Σπασέγκου, που πηγαίνει στην Ετουάλ Σπορτίβ Ράντες της Τυνησίας και αναλαμβάνει τη θέση του άμεσου συνεργάτη του Λίνου Γαβριήλ. Ενός κόουτς που ξέρει καλά τα κατατόπια εκεί και θα αποτελέσει σαφώς το καλύτερο στήριγμα για τον νεαρό τεχνικό ώστε να στεριώσει στην Αφρικανική χώρα.

Ο Σπασέγκος, όπως τόσοι άλλοι, ξεκίνησε από το “σχολείο” του Ιβανωφείου, και συνεργάστηκε και με άλλες ομάδες (Άρης, Αίας, Γαλάζιοι, Ερμής Λαγκαδά κ.α.), πριν του έρθει η πρόσκληση/πρόκληση για την Τύνιδα, για την οποία ταξιδεύει σήμερα. Η Ετουάλ είναι απ’ τις ισχυρές ομάδες της Αφρικής, έχει κατακτήσει φέτος το νταμπλ στη χώρα της και συμμετέχει ανελλιπώς στην “Ευρωλίγκα” της Αφρικής, το λεγόμενο Africa Champions Cup. Εμείς το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε είναι καλή τύχη με τη βεβαιότητα ότι θα εκπροσωπήσει και αυτός επάξια την Ελληνική προπονητική σχολή.

Πηγή: basketplus.gr