Έστησε «μαϊμού» επιχείρηση στο ίντερνετ με πώληση κλεμμένων Ι.Χ. – Πάνω από 10.000 ευρώ κέρδισε

Η δράστης είναι 50χρονη στη Θεσσαλονίκη #newn #αστυνομικα

Δικογραφία σε βάρος μιας 50χρονης η οποία εξαπατούσε πολίτες με ψευδείς αγγελίες πώλησης ΙΧ αυτοκινήτων, σχηματίστηκε από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Η 50χρονη, από κοινού με συνεργό της, κατάφεραν με τον τρόπο αυτό να πάρουν σχεδόν €11.000 από πολίτες, ενώ προσπάθησαν να πάρουν και επιπλέον ποσό περίπου €9.500. Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 50χρονης ημεδαπής για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, η 50χρονη από κοινού με συνεργό της, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, προέβησαν στην ανάρτηση απατηλών αγγελιών πώλησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε διαδικτυακές ιστοσελίδες και αφού συμφωνούσαν με τους παθόντες για την επικείμενη πώληση του οχήματος, τους έπειθαν να καταθέσουν μέρος του συμφωνηθέντος αντιτίμου ως προκαταβολή χωρίς ωστόσο να πουλήσουν ουδέποτε τα αυτοκίνητα.

Συνολικά απέσπασαν από 5 παθόντες το χρηματικό ποσό των 10.938 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν επιπλέον 9.420 ευρώ.