«Έφυγε» ο Δήμαρχος Σταυρούπολης και Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος

Διαμαντής Παπαδόπουλος

Ξημερώματα της Παρασκευής 31ης Μαΐου «έφυγε» ο Δήμαρχος Σταυρούπολης και Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του Παρθένα, τα παιδιά Όλγα, Αναστασία, Ιωάννα και τον αδερφό του Θεοχάρη.

Η σορός θα βρίσκεται σήμερα στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου ώρα 2:30μμ, η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 4:30μμ και η ταφή και η δεξίωση θα γίνουν στην Τριανταφυλλιά Σερρών. Η οικογένεια θα παρέχει λεωφορείο.

Επιθυμία της οικογένειας αντί για στέφανα όποιοι/ες το επιθυμούνε μπορούν να καταθέσουν χρήματα στο τραπεζικό λογαριασμό της ‘’ΑΡΣΙΣ’’ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων προς όφελος της παιδικής προστασίας!

Ο Τραπεζικός λογαριασμός :

IBAN: GR57 0140 7090 7090 0200 2009 353

BIC:CRBAGRAAXXX

Βιογραφία

Ο Διαμαντής Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Τριανταφυλλιά Σερρών, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια. Τελείωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης (πέτρινο) και συνέχισε τις σπουδές του στο Οικονομικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε το 1974. Το 1962, εγκαταστάθηκε στη Σταυρούπολη με την οικογένεια του. Παντρεύτηκε και απέκτησε τρεις κόρες. Το 1975, βρέθηκε στην Ιταλία, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βενετίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και πτυχιούχος αρχιτέκτονας πλέον, επέστρεψε το 1981 στην Ελλάδα. Το 1983, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με την ίδρυση τεχνικού – μελετητικού γραφείου.

Στα 25 χρόνια παρουσίας του στην αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε και πέτυχε για την πόλη του και την Δυτική Θεσσαλονίκη τα εξής:

▶ URBAN: Προγράμματα Αστικής Ανάπτυξης (Σταυρούπολη, Πολίχνη, Εύοσμος, Μενεμένη)

▶ Αστικά Ολοκληρωμένα προγράμματα (όλοι οι Δήμοι Δυτικών Συνοικιών)

▶ Μονή Λαζαριστών και παλάτι Τεχνικής

Εκπαίδευσης

▶ Δυτικό Τόξο

▶ “Διάνα” Απομάκρυνση Τοξικών Αποβλήτων

▶ Αποτροπή της καύσης των καταλυτών και άλλων ουσιών στον ΤΙΤΑΝΑ

▶ Διεκδίκηση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά και Πρόταση για το Στρατόπεδο Καρατάσιου

▶ Κατασκευή Κόμβων στην Περιφερειακή

▶ Ανάδειξη του πλημμυρικού κινδύνου και διαμόρφωση μελετητικής ικανότητας

▶ Συνεχής σύγκρουση με την Πολιτεία για την επέκταση του Μετρό στα Δυτικά της Πόλη

▶ Σχολική στέγη (μελέτες, έγκριση, ανέγερση, παράδοση σχολικών μονάδων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα δήμου Σταυρούπολης & Παύλου Μελά) – Λύση προβλήματος διπλοβάρδιας

Η μακρά του αυτοδιοικητική θητεία

Δήμαρχος Σταυρούπολης 2002–2006

Πρώτος Δήμαρχος Παύλου Μελά 2011–2014

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σταυρούπολης από το 1991 μέχρι το 2010 και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά από το 2011 μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Οργανισμών, Επιτροπών.

Εξελέγη από τους πολίτες στη Σταυρούπολη για τις θητείες 1991-1994, 1995-1998, 1999-2002, 2002-2006, 2006-2010 και στο Δήμο Παύλου Μελά 2011-2014, 2014-2019

Όλα αυτά τα χρόνια, κατέθετε την άποψη του και αγωνίστηκε για όλα τα μεγάλα τοπικά και υπερτοπικά προβλήματα και θέματα που αφορούν τις δυτικές συνοικίες και το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Δήλωση Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη

Σήμερα είναι για την πόλη μας μια μέρα πένθους, απέραντης θλίψης και οδύνης. Μια μέρα που όλοι είμαστε πολλές πιθαμές φτωχότεροι. Ο Δήμος Παύλου Μελά αποχαιρετά έναν αγωνιστή, μια εμβληματική προσωπικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.Το δήμαρχο Σταυρούπολης και πρώτο Δήμαρχο Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλο.

Σήμερα, οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι και να τιμήσουμε το Διαμαντή Παπαδόπουλο για τις αξίες που πρέσβευε εν ζωή και τον τρόπο που έβλεπε τα πράγματα. Ο πρόωρος χαμός του αφήνει τεράστιο κενό πρώτα στην οικογένειά του και μετά στην πόλη που αγάπησε και τον αγάπησε και αυτή το ίδιο έντονα. Αλλά μήπως η πόλη του δεν ήταν και αυτή οικογένειά του;

Αγαπητέ Διαμαντή.Είχα την μεγάλη τιμή να σε διαδεχτώ στο δημαρχιακό θώκο. Τιμή και μεγάλη ευθύνη γιατί όφειλα να βαδίσω σε δρόμους και μονοπάτια που ήταν μπολιασμένα με το πολιτικό σου ανάστημα.

Δήμαρχε.Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ γιατί η αύρα σου και η υπερβατική προσωπικότητά σου θα στέκονται δίπλα μας για πάντα. Ως αρχές και σύμβουλοι. Ως οδηγοί, αφετηρία και τερματισμός. Έφυγες νωρίς και αφήνεις πίσω σου ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Το μόνο που είναι σήμερα μεγαλύτερο από την απώλειά σου, είναι η τεράστια συνεισφορά σου στον τόπο μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα όπως ήσουν: Απλό. Μετριόφρων. Αξιοπρεπή. Ακριβοδίκαιο. Με σεμνότητα και ήθος.
Ας είναι ανάλαφρο το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Νόπη, Όλγα, Νατάσα, Ιωάννα. Θερμά συλλυπητήρια.