Έως τις 15 Σεπτεμβρίου οι πληρωμές του δώρου Πάσχα

Η αποκάλυψη του υπουργού εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές

Με αποκάλυψη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε την ημερομηνία καταβολής της πληρωμής δώρου Πάσχα στους εργοδότες.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Διαπιστώσαμε ακραίες περιπτώσεις. Είδαμε εργαζόμενος δια μέσω της δήλωσης που υπέβαλε η ατομική επιχείρηση, να ζητάει 1.742.000 δώρο Πάσχα. Άλλη επιχείρηση 1.100.000, άλλη επιχείρηση για εργαζόμενο, 800.000, άλλη 600.000 άλλοι 50.000, πιστεύοντας ίσως, μέσα από την αφέλεια που να είχαν, ότι μέσα στην ταχύτητα των κινήσεων που κάνουμε, επειδή αποφασίζουμε γρήγορα και ταχύτατα, ίσως να μην ελεγχθούν».

Πληρωμές έως τις 15 Σεπτεμβρίου

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως δεν υπήρχε ειδική εντολή και προνοητικότητα για ελέγχους και διασταύρωση ίσως τελικά να δίνονταν τα ποσά αυτά που «δεν είναι δικά μας είναι των φορολογουμένων».

Τέλος πρόσθεσε: «Αυτό απαντά και στο ερώτημα γιατί καθυστερήσαμε να δώσουμε το δώρο Πάσχα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να περιφρουρώ τα χρήματα του δημοσίου», ενώ ανακοίνωσε πως οι πληρωμές του δώρου Πάσχα θα πραγματοποιηθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.