Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας είπε στο ευρωκοινοβούλιο ο Μ. Βέμπερ

«Το θέμα είναι ευρω-τουρκικό», είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Για κυρώσεις κατά της Τουρκίας έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μ. Βέμπερ, κατά την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται σχετικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

«Έχει έρθει η ώρα να δράσουμε, να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Βέμπερ στην παρέμβασή του στην έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημείωσε ότι «αναφορικά με την κατάσταση στην Μεσόγειο, είδαμε όλοι τις στρατιωτικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας, επίσης είδαμε τις αποφάσεις για την Αγία Σοφία που είναι παράδειγμα θρησκευτικού σοβινισμού ένα τέτοιο σύμβολο και μνημείο ειρήνης και συμφιλίωσης να αλλάζει τώρα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι απλώς ελληνοτουρκικό ή κυπριοτουρκικό , είναι ευρω-τουρκικό» και επεσήμανε ότι «θα θέλαμε να τονίσουμε παρουσία του κυρίου Μισέλ και της κυρίας φον ντερ Λάιεν ότι πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα και ότι στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων και των Κυπρίων».

Κλείνοντας ο κ. Βέμπερ ανέφερε ότι «βεβαίως παραμένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και διαλόγου, αλλά έχει έρθει η ώρα να δράσουμε τώρα, πιθανόν να σκεφτούμε και κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Θα πρέπει να δράσουμε και να δράσουμε τώρα».

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr