ΑΑΔΕ: Προθεσμία 9 ημερών για να δηλωθούν οι επαγγελματικοί λογαριασμοί – Δείτε τα πρόστιμα που θα επιβληθούν μετά

ΑΑΔΕ: Δόθηκε προθεσμία 9 ημερών από την ΑΑΔΕ για τη δήλωση των επαγγελματικών λογαριασμών.

Σε περίπτωση που δεν γίνει η δήλωση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, θα επιβληθούν πρόστιμα των 100 ευρώ ενώ αν δεν γίνει καθόλου δήλωση από κάποιον επαγγελματία τα πρόστιμα θα αγγίξουν τα 1.000 ευρώ.

Δείτε τη αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών:

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει στα μέλη του ότι λήγει στις 12.12.2018 η προθεσμία να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον ή τους επαγγελματικό/ούς λογαριασμό/ούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Οι δικαιούχοι πληρωμής μπορούν να διαγράφουν Επαγγελματικό Λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη Επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης. Οι μεταβολές που επέρχονται στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή.

Για τη μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., επιβάλλεται στους Υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους Χιλίων (1000,00) ευρώ. Για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους εκατό (100) ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi