Αθήνα: Σουηδή τουρίστρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό κι έσπασε την καραντίνα!

Ανάμεσα στα 11 εισερχόμενα κρούσματα του κορωνοϊού συμπεριλαμβάνεται και μία Σουηδή τουρίστρια, η οποία εισήλθε στη χώρα μας, υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ, ωστόσο, δεν τήρησε το 24ωρο που έπρεπε να μείνει σε καραντίνα και βρέθηκε να κάνει βόλτες στην ηλιόλουστη Αθήνα!
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις αρμόδιες Αρχές, τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία και Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, καθώς και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μεταφοράς τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια καραντίνας, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση. Από την άλλη, η γυναίκα από τη Σερβία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό ανάμεσα σε 66 μοριακά τεστ που έγιναν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Υπενθυμίζεται, ότι χθες από τα 28 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, τα 7 είναι εισαγόμενα. Από αυτά 2 εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα και 1 στην Κάρπαθο (ταξιδιώτης από ΗΠΑ). Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κροούσματα προέρχονται ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Επίσης, από τα υπόλοιπα 21 που δεν είναι εισαγόμενα, δέκα εντοπίστηκαν στην Ξάνθη, 2 στην Καστοριά, 2 στη Ροδόπη, 3 στη Δράμα, 1 στην Κοζάνη, 2 Λάρισα και 1 στην Αττική.

Την ίδια ώρα με εντολή του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, παρατάθηκε η ισχύς των οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Πηγή: Ethnos.gr