Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός στην Κύπρο

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, από την Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, που έχει κεντρικό θέμα τον προϋπολογισμό, δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του στην Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει ότι «Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο. Εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη».

Σημείωσε, δε, πως «Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας».

Τέλος, υπογράμμισε πως η Τουρκία καταβάλλει προσπάθεια να λύσει το Κυπριακό αλλά και τα προβλήματα στο Αιγαίο με τη χώρα μας χρησιμοποιώντας, όπως είπε, ειρηνικές μεθόδους.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi