Αλέξης Τσίπρας: «Καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους »

αλέξης τσίπρας
Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, για τους δήμους και τις περιφέρειές μας σε ένα νέο τοπίο, θεσμικό, όμως, στην αυτοδιοίκηση, όπου οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν, μαζί με όλους όσοι εξελέγησαν ήδη από την προηγούμενη Κυριακή, θα είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, να προσπαθήσουν να επιτύχουν συγκλίσεις προγραμματικές, καθώς η νέα μεγάλη δημοκρατική, θεσμική τομή του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο. Πιστεύουμε ότι αυτό το πλαίσιο θα είναι προς όφελος των πόλεων, προς όφελος των δήμων, των περιφερειών, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Διότι εξαναγκάζει, αν θέλετε, τους δημάρχους, τους περιφερειάρχες σε συναινέσεις, σε συνεννοήσεις, για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Και σε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω από όλα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 172ο δημοτικό σχολείο Αθηνών.

«Τούτο δεν σημαίνει, όμως, πως οι επιλογές μας δεν είναι κρίσιμες. Γι’ αυτό κι εγώ καλώ, εμείς καλούμε σήμερα τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες, σε όλες τις ανοιχτές αναμετρήσεις. Προοδευτικούς υποψήφιους απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης, αλλά και δημάρχους και περιφερειάρχες που έχουν το κύρος και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα πράξουν αυτό που θα είναι το καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες, τους δήμους και τις περιφέρειες», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.