Αλλαγή στη λειτουργία του 13033 – Περιορισμός στα μηνύματα

Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης #newn #covid19 #SMS

Μία μεγάλη αλλαγή έρχεται στο 13033 σε σχέση με την πρώτη φάση της καραντίνα όπου οι πολίτες μπορούσαν στη μέρα να μετακινούνταν χωρίς όριο στέλνοντας SMS στο 13033. Αυτή τη φορά όπως αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις μπορεί να σας «κόψει» τη μετακίνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε απαντήσεις και διευκρινίσεις σε δεκάδες ερωτήματα που αφορούν τις μετακινήσεις μας εν μέσω του lockdown. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1, αν και δεν υπάρχει όριο στα SMS, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις «μπορεί να σας κόψει». Όπως ανέφερε υπάρχει ένας αλγόριθμος που βλέπει τις μετακινήσεις των αιτούντων και μπορεί να «κόψει» πάνω από κάποιες μετακινήσεις. Όπως είπε «με δύο μετακινήσεις την ημέρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Στην περίπτωση που στείλει κάποιος μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, πρέπει να ξαναστείλει, για να είναι εξασφαλισμένος.

Για τη μετακίνηση στην εργασία για σήμερα δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη. Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν τις βεβαιώσεις ισχύος 14 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετακινούνται με βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ.

Η επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία γίνεται μόνο με ραντεβού και η υπηρεσία δέχεται μέχρι 7 άτομα.

O κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, εκτός αν αφορά τη μόνιμη εργασία, την κατοικία και τις αγροτικές εργασίες.

Για την αγροτική εργασία διευκρίνισε ότι μπορεί κανείς να μεταβεί σε άλλο νομό, έστω κι αν οι καλλιέργειες δεν είναι στο όνομά του, με υπεύθυνη δήλωση ότι πάει να βοηθήσει συγγενή σε αγροτικές εργασίες.

Η μετακίνηση παιδιών στο σχολείο γίνεται από τους γονείς με σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία και αναγράφεται το όνομα των γονέων και με την αποστολή του σχετικού μηνύματος, είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μετακινήσεις γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς, όλες οι άλλες μετακινήσεις είναι σε περιορισμό», τόνισε ο ΓΓ Εμπορίου.

4,7 εκατομμύρια SMS μέσα σε ένα 24ωρο το Σάββατο

Η αποστολή περίπου 4,7 εκατομμυρίων SMS έγινε μέσα σε ένα 24ωρο, και συγκεκριμένα το Σάββατο, όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή “Από τις 6” της ΕΡΤ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εργασίας. Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου τέθηκαν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα. Την ίδια ώρα εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων.