Αλλαγή του νόμου για την Beat προσδοκούν οι οδηγοί ταξί

Αλλάζει και πάλι ο πρόσφατος νόμος για τις εταιρείες διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου, όπως η Beat, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως το υπουργείο Υποδομών πρόκειται να αλλάξει την παράγραφος 9 του άρθρου 12 του νόμου 4530/2018. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται πως «εφόσον η μεταφορά διενεργείται εντός της ελληνικής επικράτειας, τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητας διαμεσολάβησης φορολογούνται με βάση την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Οι φορείς διαμεσολάβησης εκδίδουν διαφορετικά φορολογικά στοιχεία προς τον καταναλωτή και διαφορετικά προς τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων».

Αν λοιπόν αλλάξει η σχετική διάταξη, το υπουργείο προσδοκά να διασφαλίσει τη νόμιμη είσπραξη των εσόδων τα οποία και θα παραμένουν στη χώρα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ρύθμιση θα περιορίσει τη χρήση καρτών, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi