Αλ. Τσίπρας: «Eγληματική αμέλεια της ΝΔ στον τομέα της Υγείας»!

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια του Τhessaloniki Hellexpo Forum, ανέφερε πως: ύστερα από την έξοδο από τα μνημόνια, ακολουθήθηκε διαφορετική πολιτική και σε μικρό χρονικό διάστημα επέφερε σειρά μεταρρυθμίσεων που αναιρούσαν πληθώρα μέτρων που είχε επιβάλει στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα και το ΔΝΤ.

Επισήμανε αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά αναφορικά με φορολογικές ελαφρύνσεις, στα αναδρομικά που δόθηκαν στο σύνολο τους «και όχι όπως ο κ. Μητσοτάκης που κάνει κούρεμα πάνω από 60% στους συνταξιούχους», όπως ανέφερε.

«Σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η ρήτρα διαφυγής. Σήμερα η κυβέρνηση έχει 37 δισ ευρώ στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων που αφήσαμε εμείς και έχει πρόσβαση φτηνού δανεισμού. Εμείς δεν προτείνουμε πράγματα έξω από τη σφαίρα της λογικής. Είναι απολύτως κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε», σχολίασε. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι 3 δισ είναι τα μόνιμα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «και είναι επιβεβλημένα, απολύτως ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες».

Τα έκτακτα μέτρα, για όσο διαρκεί η κρίση, έχουν κόστος περίπου 8 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους, δήλωσε, τονίζοντας πως «είναι απολύτως επιβεβλημένα για να μην οδηγηθούμε σε κατάσταση κοινωνικής λεηλασίας».

Σχολίασε επίσης πως, «αν η κυβέρνηση δεν τα υλοποιήσει το κάνει επειδή δεν θέλει, όχι επειδή δεν μπορεί».

«Αν η επιστημονική κοινότητα υποδείξει lockdown, το ουσιαστικό ερώτημα δεν είναι τι θα κάνουμε εμείς, αλλά τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση για να φτάσουμε εκεί»

«Θα στηρίξουμε οτιδήποτε προτείνει η επιστημονική κοινότητα ως επιβεβλημένο για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, σχετικά με το αν θα υποστηρίξει ενδεχόμενο δεύτερο lockdown.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «το ουσιαστικό ερώτημα» δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν πει η επιστημονική κοινότητα ότι είναι επιβεβλημένο να πάμε σε νέο lockdown, αλλά τι έκανε ή δεν έκανε η κυβέρνηση αυτούς τους έξι μήνες για να οδηγηθούμε σε αυτό. «Αυτό θα είναι η απόλυτη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που έφερε η προσπάθεια του συνόλου του ελληνικού λαού», σημείωσε, κατηγορώντας ευθέως την πολιτική της ΝΔ, πως οδηγήθηκε σε «τρομακτικές αντιφάσεις».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν αξιοποίησε τον χρόνο που του έδωσε ο κόσμος με τη στάση του για να ενισχύσει το ΕΣΥ και βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να ανακοινώνεται ότι μένουν μόνο 22 κλίνες ΜΕΘ αδιάθετες στην Αττική».

Τέλος σχολίασε πως,  «πρόκειται για εγκληματική αμέλεια και είναι από επιλογή, από άποψη, από ιδεοληψία».