Αλ. Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους

Για «θεσμική εκτροπή από την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “Σκάει Είδηση” στον ρ/σ 100,3 FM(Δημήτρης Οικονόμου, Εύα Αντωνοπούλου), και σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis. «Φέρει ακέραια ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης για αυτή τη μεθόδευση. Προσπαθεί να φιμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους», τόνισε, και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια πλειοψηφία που επιχειρεί να χειραγωγήσει την μειοψηφία, και δυστυχώς μπαίνουμε σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς».

«Ο Αλ. Τσίπρας με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με τον θεσμικό του ρόλο ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τεκμηριώνει γιατί δεν νομιμοποιείται να εξαιρεί -και μάλιστα εκ των υστέρων- μέλη της η επιτροπή. Αυτό συνιστά αρμοδιότητα της εκάστοτε Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εξάλλου, όταν το θέμα είχε τεθεί στην Ολομέλεια δεν είχαν τεθεί ενστάσεις για τη σύνθεση της επιτροπής. Καλούμε τον πρόεδρο της βουλής να λάβει πρωτοβουλίες και να λειτουργήσει βάσει του θεσμικού του ρόλου, ώστε να βρεθεί λύση και να αφεθεί η προανακριτική να κάνει τη δουλειά της», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. Σημαντική χαρακτήρισε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ την διαφοροποίηση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη από αυτή τη συμπόρευση ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

«Οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη με τις υποθέσεις σκανδάλων που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο και έπληξαν τους δημοκρατικούς θεσμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επικοινωνιακούς χειρισμούς στο θέμα της ασφάλειας: «Όσο ήταν στην αντιπολίτευση ακούγαμε από τη ΝΔ μια γενικόλογη ρητορεία περί ασφάλειας, και αυτό που βιώνουμε τελικά είναι μια σειρά από πολύ σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, που οδηγούν τους πολίτες να μην νιώθουν ασφαλείς. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πέσει στην παγίδα την οποία προσπάθησε να στήσει στον ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά», σημείωσε.