Αλ. Χαρίτσης: iSYRIZA, μια νέα σχέση με την πολιτική

«Πρόσκληση, αλλά και πρόκληση» χαρακτηρίζει το σύνθημα της καμπάνιας για τη λειτουργία του iSYRIZA ‘πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου’ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον ιστότοπο dailyathens.gr. «Πρόσκληση, αλλά και πρόκληση, για όσες και όσους αναζητούν ένα μέσο έκφρασης και δράσης, στην κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να ακυρώσει όλες τις προσπάθειες και τις θυσίες που έκανε η χώρα και οι πολίτες συλλογικά τα προηγούμενα χρόνια», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Για πρώτη φορά, ένα κόμμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί ένα μαζικό άνοιγμα στους συμπολίτες μας, με έναν τρόπο διαφορετικό από την παραδοσιακή αντίληψη για την πολιτική. Και νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η καινοτομία –τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο- προέρχεται από ένα κόμμα της Αριστεράς, ενός χώρου που αντιλαμβάνεται την ανάγκη να εξελίσσεται ώστε να ακουμπάει και να αφουγκράζεται τις μεγάλες μεταβολές που μας περιβάλλουν», τονίζει ο ίδιος, αναφερόμενος στην πλατφόρμα iSYRIZA. «Χιλιάδες γυναίκες και άνδρες αντιλαμβάνονται αυτή την ανάγκη σήμερα, και θέλουν να παλέψουν για την επόμενη μέρα. Αυτό αποδεικνύεται, εξάλλου, από τις μαζικές εγγραφές μελών στη νέα πλατφόρμα, σε μόλις λίγα 24ωρα», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τον Αλ. Χαρίτση, το iSYRIZA «παρέχει όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση για το τί είναι και τί θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις αρχές μας, τις πολιτικές μας προτεραιότητες, διευκολύνει την επικοινωνία με τα “κύτταρα” του κόμματός μας σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο”, και την ίδια στιγμή “φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα μίας νέας σχέσης με την πολιτική».

Νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό προφίλ της Ν.Δ.

Ασκώντας κριτική στις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται περίτρανα το νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό προφίλ της νέας κυβέρνησης». «Από τη σειρά επιθέσεων στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις πρωτοβουλίες στήριξης των λίγων και ισχυρών, μέχρι τις θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα, αλλά και το μπαράζ “χολιγουντιανών” και επικοινωνιακά επενδεδυμένων επιθέσεων”, δηλώνει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για ένα “χρονικό ψεύδους της Ν.Δ., προεκλογικών αθετήσεων και μετεκλογικών κυβιστήσεων, και βεβαίως προσπάθειας οικειοποίησης όλων των θετικών ενεργειών και επιτευγμάτων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής, κάλεσε την κυβέρνηση «να μεριμνήσει με πολιτικές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος», και τόνισε, μεταξύ άλλων: «Οι προοδευτικές δυνάμεις ή θα σέβονται το περιβάλλον και τον πλανήτη ή δεν θα είναι προοδευτικές. Κατά συνέπεια, το πράσινο της πολιτικής οικολογίας χρωματίζει τον βηματισμό και τις αναζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ».