Ανάβει φωτιές ο Κοτζιάς: «Αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρώμικα χέρια»

Στα άκρα φαίνεται πως θα φτάσει την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, ο Νίκος Κοτζιάς.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κυβέρνηση η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο οποίος φαίνεται πλέον πως θα φτάσει στα άκρα τη σχέση του με τον Πάνο Καμμένο.

Ο υπουργός Αμυνας ουσιαστικά κατηγόρησε τον πρώην ΥΠΕΞ ότι διαχειρίστηκε μυστικά κονδύλια του υπουργείου αλλά και άλλα, πολλά εκατομμύρια που ήρθαν από το εξωτερικό, από ΜΚΟ που ελέγχει ο Τζορτζ Σόρος.

Η κατηγορία ήταν βαριά και όσο περνά ο καιρός γίνεται ακόμη βαρύτερη εξαιτίας των διαρροών σε βάρος του Κοτζιά. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής του «ΠΡΑΤΤΩ» μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αποφάσισε να μιλήσει. Και τα όσα είπε προκαλούν τρόμο σε όσους ξέρουν πρόσωπα και πράγματα.

Σε δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ», ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών απάντησε ευθέως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε «ακατανόητη» την παραίτησή του. «Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννεά σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Στοχεύοντας τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, επέμεινε ότι η εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Αμυνας το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδος που πιθανό να εκφεύγουν της εθνικής γραμμής.

Υποστήριξε δε ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ λέγοντας ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ελέγχονται από επιτροπή ανώτατων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

«Αυτός που ρίχνει λάσπη έχει βρώμικα χέρια»

Σε ό,τι αφορά στα μυστικά κονδύλια υπερασπίστηκε τον εαυτόν επικαλούμενος και τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αλλά και αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τον Πάνο Καμμένο: «Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi