Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε τοπικές οργανώσεις της ΝΔ

σπασμένα τζάμια

Με σχετική της ανακοίνωση σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση που υπογράφει ως «σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» ανέλαβε την ευθύνη για τις συνεχόμενες επιθέσεις σε τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Στο κείμενο αναφέρονται επιθέσεις με πέτρες και σφυριά σε Ζωγράφου, Άγιο Ελευθέριο, Άνω Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Μπραχάμι, Δάφνη και Άλιμο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιθέσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών αλλά και σε τράπεζες.

«Όσο οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας, τα μιντιακά παπαγαλάκια τους, οι μπατσο-συνδικαλιστές μυρηκάζουν το αφήγημα του “άβατου των Εξαρχείων” και της “ανομίας”, εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε παρά έναν συμβολισμό της επιδίωξης για καθολική επιβολή του δόγματος “νόμος και τάξη”» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Περισσότεροι μπάτσοι, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες φωνές που θα διεκδικούν και θα φωνάζουν, εξαφάνιση οτιδήποτε και οποιουδήποτε χαλάει τη βιτρίνα του τουρισμού, των “επενδύσεων”, του νεοφιλελεύθερου οράματος της απρόσκοπτης κυκλοφορίας του εμπορέυματος. Και αυτό που συμβολίζουν τα Εξάρχεια, οι στιγμές εξέγερσης μέσα στην πόλη τα τελευταία 11 χρόνια (αν και θα μπορούσαμε να πάμε και πιο πίσω) δεν ειναι καθόλου καλό για τις business, δεν χωράνε στην air bnb μητρόπολη που επιδιώκουν» σύμφωνα με το κείμενο.