Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» από τα ΕΛΤΑ

Στην κυκλοφορία της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» προχωρούν αύριο, 12 Δεκεμβρίου τα ΕΛΤΑ.

Πρόκειται για την ίδια ημερομηνία που γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της ιστορίας της με το Βασιλικό Διάταγμα του Γεωργίου Α΄. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ «Οι διακριθέντες στη στρατιωτική αρετή Υπαξιωματικοί, αποτελούσαν ένα μάχιμο και τελετουργικό «Άγημα», υπόδειγμα για τον υπόλοιπο Στρατό. Στο πέρασμα του χρόνου σημειώθηκαν αλλαγές στην ονομασία και τη σύνθεσή της, όσο και στην αποστολή της ωστόσο αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, είναι τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Οι άριστοι των αρίστων του Ελληνικού Στρατού, αυτοί που διακρίνονται για τη σωματική τους διάπλαση, την ακλόνητη πίστη στην αποστολή τους και το ήθος τους, συνθέτουν το ύψιστο τιμητικό άγημα της Ελλάδας, καθιστώντας την Προεδρική Φρουρά εθνικό σύμβολο.

Οι Εύζωνες αποτελούν συνώνυμο της ελευθερίας, της ανδρείας και της λεβεντιάς. Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν κάθε Έλληνα στο θέαμα του επιβλητικού βηματισμού των Ευζώνων. Αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις ανθρώπων κάθε εθνικότητας, που έχουν την τύχη να τους παρακολουθήσουν, αναζητώντας μια φωτογραφία δίπλα τους.

Η Προεδρική Φρουρά συνεχίζοντας επάξια την ένδοξη ιστορία των 150 ετών της, στέκει αγέρωχη, θεματοφύλακας της ιστορίας, των αξιών και του πολιτισμού μας».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr