Αναπλάθεται και αλλάζει όψη ο χώρος «Κοχύλι», στην Περαία

Μετά τη σύνταξη της υπ’ αριθ. 140/2018 μελέτης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού, την εισήγηση της υπεύθυνης Αντιδημάρχου, κας. Πασχαλίδου και την έγκριση υλοποίησης που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα έργο, συνολικής δαπάνης 276.000,00 ευρώ και με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία ετοιμάζεται να ξεκινήσει.

Αυτό αφορά σε παρεμβάσεις ανάπλασης, εστιασμένες στην περιοχή του δημοτικού χώρου στάθμευσης, στη θέση «Κοχύλι», στην Περαία. Ένα κομβικό σημείο επαφής του οικισμού με τον παραθαλάσσιο πεζόδρομο – θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής και ιδιαίτερης σημασίας, λειτουργώντας ως βασικός υποδοχέας του επισκέπτη.

Στόχος, η ολοκληρωμένη αναβάθμιση του χώρου και η μετατροπή του σε ένα φιλικό για χρήση περιβάλλον, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα θετικά στοιχεία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και σύγχρονος χώρος στάθμευσης και παράλληλα, ένας πράσινος, αισθητικά ανανεωμένος χώρος, που θα αναδειχθεί σε σημαντικό πυρήνα στάσης και αναψυχής.

Ανάμεσα στα θετικά στοιχεία, η γειτνίαση με τη θάλασσα και τα υφιστάμενα δέντρα. Δέντρα, τα οποία σε συνδυασμό με τις εργασίες εγκατάστασης πρασίνου, υπόσχονται να συμβάλουν ακόμα περισσότερο στο μικροκλίμα της περιοχής, διαμορφώνοντας ένα σημαντικό «κύτταρο» αστικού πρασίνου, συστατικό απαραίτητο για την προαγωγή της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σύμφωνα με τον προβλεπόμενο σχεδιασμό, εκτός από το χώρο στάθμευσης, προβλέπεται η κατασκευή αμφιθεατρικού πετάλου (βαθμίδες), προκειμένου να φιλοξενούνται κάτοικοι και επισκέπτες κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων τους, παρέχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα διεξαγωγής πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Με αφορμή το νέο έργο που προγραμματίζεται, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε: «Η Διοίκησή μας διακρίνεται στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, διατηρώντας ρόλο πρωταγωνιστικό. Ανάμεσα δε, στις βασικές μας προτεραιότητες είναι η ανάπλαση παραμελημένων και αναξιοποίητων κοινόχρηστων υπαίθριων χώρων, προσδίδοντάς τους λειτουργικότητα και αισθητική αναβάθμιση. Αναπλάσεις που βελτιώνουν με τρόπο ουσιαστικό την καθημερινότητα των πολιτών και οι οποίες, σε συνδυασμό με πράσινες παρεμβάσεις, υπόσχονται πολυάριθμα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά οφέλη».