Ανασχηματισμός: Από πού ψάχνει «στελέχη» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει η «Καθημερινή» μετά το χθεσινό δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τον επικείμενο ανασχηματισμό.  Προχωράει, λοιπόν, σε μία, ίσως δυσάρεστη για πολλούς, όπως λέει, επισήμανση. Η κυβερνώσα παράταξη δεν έχει και τον μεγαλύτερο δυνατό «πάγκο», γράφει.

Ο προπονητής –ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή– όταν θέλει να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μικρές ή μεγάλες, έχει περιορισμένες επιλογές. Το στελεχιακό δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ συγκεκριμένο και σε αρκετές περιπτώσεις έχει συγκεκριμένη δυναμική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μητσοτάκης έχει δύο δεξαμενές να κοιτάζει. Αφενός την αξιοποίηση στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, αφετέρου την ανάδειξη νέων δικών του κεντροδεξιών στελεχών.

Είναι κάτι που έγραψε στο χθεσινό ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr, τονίζοντας ότι από την μια πλευρά «παίζουν» τα ονόματα των Ηλία Μόσιαλου καιο Γιάννη Μανιάτη και από την άλλη των:

-Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού

-Βασίλη Οικονόμου που ακούγεται για τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας.

-Των «Θεσσαλονικέων» Σταύρου Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα και Άννας Ευθυμίου.

-Των «Αθηναίων» Ζωής Ράπτη (Βόρειος Τομέας), Άγγελου Συρίγου (Α΄Αθήνας) και Κώστα Κατσαφάδου (Α΄Πειραιά) αλλά και

-Του βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Ταραντίλη. καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που προορίζεται για κάποια από τις χηρεύουσες θέσεις στο οικονομικό επιτελείο.