Ανδρουλάκης Νίκος : Κατεβαίνω υποψήφιος για να ενώσουμε τις γενιές , τις τάξεις , την παράταξη μας , αλλά πάνω από όλα για να ενώσουμε την Ελλάδα!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου έδωσε την τελευταία του μεγάλη ομιλία ο Νίκος Ανδρουλάκης πριν από τις Εκλογές της Κυριακής 12 Νοεμβρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως στόχος του είναι η μαζική συμμετοχή στέλνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα ενότητας . Όπως δήλωσε στις κάμερες κατα την προσέλευσή του : <<Πρέπει να ενωθούμε , αλλά πάνω από όλα να ανανεωθούμε >>.

Παράλληλα , εξέφρασε την επιθυμία του η Δημοκρατική Παράταξη να αποτελέσει την Νέα Τρίτη επιλογής στις επόμενες εκλογές κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε κάπως διαφορετικά, προς έκπληξη του κοινού, με την παρουσίαση δυο βίντεο . Στο πρώτο στήριζαν την υποψηφιότητά του οι νέοι του εξωτερικού και στο δεύτερο οι συνάδελφοι του στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια ,ο Νίκος Ανδρουλάκης ξετύλιξε την προγραμματική του ατζέντα όπου μεταξύ των άλλων δήλωσε : «Απόψε κλείνει ένας κύκλος της πρωτόγνωρης για την παράταξή μας προεκλογικής περιόδου. Ήταν επιλογή μου να κλείσω από την Θεσσαλονίκη, την πόλη των αντιθέσεων, όπου συγκρούεται η πρόοδος με τη συντήρηση και όπου η σχέση της πατρίδας μου με τη Μακεδονία είναι βαθιά και ιδιαίτερη»

Άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατέκρινε την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, δεσμεύτηκε για την αξιοποίηση όλων των παλαιότερων Δημοκρατικών στελεχών και για τη δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης όλων των Ελλήνων στο Κοινοβούλιο και απάντησε σε όσους τον κατακρίνουν.

Τέλος έστειλε έναν ηχηρό μήνυμα , δίνοντας έμφαση ,για μια ακόμη φορά, στη Νέα γενιά: «Θεωρώ ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές μετά από περίοδο κρίσης ήρθαν με αλλαγή γενιάς στο πολιτικό προσκήνιο. Αυτό πιστεύω ότι πρέπει να γίνει και στην παράταξή μας».