Ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα τα μέτρα, λέει το ΚΙΝΑΛ

Το κόμμα ανέφερε πως τα μέτρα προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ

Ως ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα, με στρεβλώσεις που προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ, χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της εργασίας, που, σύμφωνα με το κόμμα, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει με καθυστέρηση η κυβέρνηση.

Το ΚΙΝΑΛ παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα:

– Η επιδότηση εργασίας συνοδεύεται από μείωση αποδοχών (για εργαζόμενο των 1000 ευρώ η μείωση είναι 200 ευρώ, 20% του μισθού), ενώ συνδέεται με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Επισημαίνει ότι η μείωση της προκαταβολής φόρου παραπέμπεται για τον Ιούλιο, χωρίς να προσδιορίζεται το ποσοστό της μείωσης.

– Όσον αφορά τους όρους για τα εγγυημένα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, επαφίενται στη γνωστή «καλή θέληση» των Τραπεζών.

– Το ΚΙΝΑΛ κρίνει επίσης ως ανεπαρκή τη μείωσης του ΦΠΑ για ροφήματα και καφέ, ενώ θεωρεί ότι έπρεπε να μειωθεί σημαντικά και συνολικά σε εστίαση και διαμονή.

– Το επίδομα ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους του τουρισμού, στα ξενοδοχεία που δεν θα ανοίξουν διατηρείται μόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όσα για το συνολικό κόστος των δήθεν 24 δις ευρώ για όλη την περίοδο της πανδημίας, η κυβέρνηση με μαγικό τρόπο αθροίζει παροχές, δάνεια, εγγυήσεις δανείων και αναβολές είσπραξης οφειλών. Οικονομικά για κοροϊδία αλλά όλοι καταλαβαίνουν, καταλήγει.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr