Ανεπιθύμητος ο Πομπέο… υπουργός του πολέμου

Επιμέλεια : Ηλίας Γκοντόλια

Την δυσαρέσκεια τους εξέφρασαν λίγο πριν τις μεσημβρινές ώρες στο ρολόι της πλατείας Αριστοτέλους μέλη της ΕΔΥΕΘ , Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι για την παρουσία του υπουργού εξωτερικών της ΗΠΑ , Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη.


Για αυτήν την πρώτη κινητοποίηση αλλά όχι τελευταία διότι είναι προγραμματισμένη ακόμη μία σήμερα στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου ,μας μίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης , Νίκος Ζώκας.

Ο οποίος τόνισε πως μέσα από την σημερινή κινητοποίηση:”Επιδιώκουμε η Ελλάδα να αποδεσμευτεί  από το ΝΑΤΟ  και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η χώρα έχει γίνει ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια σε άλλους λαούς και γίνεται ταυτόχρονα μαγνήτης επιθέσεων ” .

Παράλληλα, ο κύριος Ζώκας αναφέρθηκε στον λόγο επίσκεψης του Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη λέγοντας: ”Είναι ξεκάθαρος, είναι η ενδυνάμωση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή  και ειδικά στην χώρα μας”.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ μίλησε με αιχμές κατά της ΗΠΑ, ιδιαίτερα για την ιστορία της και τις επεμβάσεις της αφήνοντας από πίσω εκατομμύρια νεκρούς και δυστυχία. Με τον κ. Ζώκα να δίνει παραδείγματα : ”Επέμβαση στην Κορέα μετά τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου με 4 εκατ θύματα , μετά στην Ινδοκίνα ,Βιετνάμ …με 3ακετ νεκρούς και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στην Γιουγκοσλαβία , στη Λιβύη στο Ιράκ , Αφγανιστάν”.

Δεν άφησε και ασχολίαστη την στάση της Κυβερνήσεως κατηγορώντας την, πως : ”Δεσμεύει  την χώρα ολόκληρη , τον λαό και ειδικά την νεολαία ,γιατί αυτή θα πάει να σκοτωθεί στο αμερικανονατοϊκό άρμα και στο άρμα των Ευρωπαϊων ”.

Φυλλάδια τα οποία μοίραζαν στους πολίτες.