Ανοίγει και πάλι το ιστορικό εστιατόριο «Κεντρικόν»

Η εταιρεία «Μπιφτέκια και Σουβλάκια» ανέλαβε το ιστορικό εστιατόριο «Κεντρικόν» και αποφάσισε την επαναλειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι πόρτες του εστιατορίου θα ανοίξουν σε περίπου δύο μήνες ενώ ο χαρακτήρας του δεν επρόκειτο να αλλάξει.

Σημειώνεται πως το «Κεντρικόν» σέρβιρε για τελευταία φορά τα πιάτα του στις 30 Ιουλίου και ενώ όλοι νόμιζαν πως έκλεισε μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο εκείνο έκλεισε δια παντός.

Η ιστορία του εστιατορίου είναι πολύχρονη και άκρως σημαντική. Το Κεντρικόν είχε ανοίξει ως καφενές το 1935 με το όνομα «Λεύκες» στη στοά της Κολοκοτρώνη, απέναντι από το θέατρο Κεντρικόν (πρώην Φυρστ), από τον Νίκο Νάνο. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί το μετέτρεψαν σε γκαράζ. Μετά την Κατοχή, η γυναίκα του Νάνου άρχισε να φτιάχνει κεφτεδάκια και άλλους μεζέδες. Μαζεύονταν εκεί οι επώνυμοι της εποχής, ποδοσφαιριστές και πολιτικοί. Το 1963 η κόρη του Νάνου παντρεύεται τον Δημήτρη Κουτουζή, σερβιτόρο του King George, που ξαφνικά βρίσκεται να είναι ιδιοκτήτης και μάγειρας του καφενείου.

Το 1965 ο διορατικός Κουτουζής το μετατρέπει σε μικρό εστιατόριο που ζει στιγμές δόξας καθώς η Αθήνα αρχίζει να γίνεται τουριστικός προορισμός. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έμπαινε και πήγαινε κατευθείαν στην κουζίνα και έλεγε στους μαγείρους«από εδώ θα φάμε, εδώ είναι η παραγωγή». Η Μελίνα και η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠαΣοΚ, επισκεπτόταν συχνά το εστιατόριο. Τσαρούχης, Αντώνης Σαμαράς, Κάρολος Κουν, Μίμης Κουγιουμτζής, Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Μπιθικώτσης, Καζαντζίδης, Μαρινέλλα, Χιώτης, Μαίρη Λίντα, Ντόρα Γιαννακοπούλου και άλλοι σύχναζαν στο «Κεντρικόν».

Κουβαλώντας, λοιπόν, τόσες μνήμες και παράλληλα τη φήμη των γευστικών πιάτων ελληνικής κουζίνας, αναμένουμε και πάλι να μας υποδεχτεί στα τραπέζια του.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi