Ανοίγουν στις 11 Μαϊου τα σχολεία στη Γαλλία – Οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Odoxa-Dentsu Consulting», το 64% των Γάλλων γονέων δεν σκέφτονται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μπορεί να ανακοίνωσε την επιστροφή στα θρανία στις 11 Μαίου, ωστόσο δύο στους τρεις γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Odoxa-Dentsu Consulting», το 64% των Γάλλων γονέων δεν σκέφτονται να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο την ώρα που συνεχίζεται η καταγραφή πολλών κρουσμάτων του Covid- 19 στη χώρα.

Την Τρίτη, ο Υπουργός Παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκιέ δήλωσε πως οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα θρανία θα είναι οι μαθητές του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

«Η επιστροφή στα σχολεία θα είναι προοδευτική και προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα κάθε περιοχής, κυρίως σε συνάρτηση με το μέγεθος της κάθε κοινότητας», ανέφερε η προεδρία της Γαλλίας, διευκρινίζοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα «στους πιο νέους, εκείνους που δεν είναι αυτόνομοι», καθώς και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν «περισσότερες δυσκολίες».

Δεν θα είναι όμως υποχρεωτική, αλλά θα γίνει μόνο εφόσον το επιθυμούν οι γονείς τους.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό των γαλλικών ΜΜΕ «Le Figaro» and «France Info», έδειξε ότι το 64% των γονέων δεν βλέπουν με καλό μάτι την απόφαση της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πιο δύσπιστοι γονείς είναι αυτοί που έχουν μεσαίο εισοδήματα.

Γενικά, πάντως οι Γάλλοι πολίτες έχουν αρνητική άποψη για το άνοιγμα το σχολείων στις 11 Μαίου κάνοντας λόγο για «κακή απόφαση».

Έξι στους δέκα Γάλλους (60%) πιστεύουν ότι η κίνηση Μακρόν γίνεται για «οικονομικούς λόγους», προκειμένου δηλαδή να μπορέσουν οι γονείς να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Μόνο το 25% των Γάλλων πιστεύουν ότι το άνοιγμα των σχολείων γίνεται για «κοινωνικούς λόγους» για να μην μπει στο περιθώριο η εκπαίδευση.