Αντιδράσεις για το MKD στον αγώνα χάντμπολ της Εθνικής με τα Σκόπια – Η απάντηση της ΕΡΤ

Πηγή: www.gazzetta.gr

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αναγραφή των Σκοπίων ως MKD και όχι FYR(OM) όπως συνηθίζεται στο χθεσινό παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος και της Εθνικής Σκοπίων για τα προκριματικά του EURO 2020 που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 3. Το MKD έμεινε στις οθόνες μας για το πρώτο ημίχρονο και άλλαξε στο δεύτερο. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ, κάνει λόγο για οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο φύλλο αγώνα και όχι για γραφικά που προέρχονταν από την ελληνική κρατική τηλεόραση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε απάντηση αναρτήσεων σχετικά με τα γραφικά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα χάντμπολ μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας και ΠΓΔΜ από την ΕΡΤ 3, το γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η παραγωγή των γραφικών για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν έγινε με μέσα της ΕΡΤ, αλλά από εξωτερική εταιρεία.

Η κάρτα των γραφικών ανέφερε την ομάδα της ΠΓΔΜ με την ονομασία που αναγραφόταν στο φύλλο αγώνα, δηλαδή ως MKD, το οποίο είχε συνταχθεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Οι Αθλητικές Διευθύνσεις της ΕΡΤ και της ΕΡΤ 3 παρενέβησαν ταχύτατα και επικοινώνησαν με την προαναφερόμενη εταιρεία, με αποτέλεσμα το εν λόγω πρόβλημα να διορθωθεί άμεσα στον αέρα και να αναγράφεται η ομαδα της ΠΓΔΜ στα γραφικά ως FYR.

Σε καθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ θα εξετάσουν ενδελεχώς το ζήτημα, ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να καταλογιστούν ενδεχόμενες ευθύνες και να κινηθούν πειθαρχικές ενέργειες, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».