Αντικειμενικές αξίες: Έρχονται τα πάνω-κάτω – Το ΥΠΟΙΚ προσέλαβε ιδιώτες εκτιμητές

Το ΥΠΟΙΚ προσέλαβε το 2018 ιδιώτες εκτιμητές ώστε να προσδιορίσουν τις τιμές «ζώνης» σε όλη των χώρα και η δουλειά απέδωσε.

Ριζικές αλλαγές στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε την Πέμπτη (21/12).

Το ΥΠΟΙΚ προσέλαβε το 2018 ιδιώτες εκτιμητές ώστε να προσδιορίσουν τις τιμές «ζώνης» σε όλη των χώρα.

Οι εκτιμητές κατάφεραν μέσα με μόλις δυο μήνες να δώσουν τιμές για 10.000 περιοχές.

Επειδή η δουλειά φαίνεται να απέδωσε και μάλιστα σε γρήγορο χρονικό διάστημα το υπουργείο έλαβε την απόφαση να μονιμοποιήσει το ρόλο τους στον καθορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Από εδώ και στο εξής, ο προσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών ακινήτων θα ανατίθεται στους ειδικούς εκτιμητές που έχουν πιστοποιηθεί στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών και οι οποίοι θα έχουν τα απαραίτητα κριτήρια (γνώσεις και εξιδεικευμένες ειδικότητες).

Οι ίδιοι θα δεσμεύονται δεσμεύονται από τον σχετικό Κώδικα Δεοντολογίας του υπουργείου Οικονομικών και τα επιλέγονται ύστερα από δημόσια πρόσκληση με διαφανείς διαδικασέιες.

Οι ιδιώτες εκτιμητές του του υπουργείου Οικονομικών θα διαμορφώνουν με βάση επιστημονικά τεκμηριωμένης εισήγησης τα έγγραφα εκτίμησης και αφού έχουν συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, τα τελευταία θα ψηφιοποιούνται μέσω κωδικών του Taxisnet που θα διαθέτουν στην εφαρμογή της ΓΓΠΣ.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr