Απίστευτο: Πολιτικός δηλώνει «Θάνατος στους μετανάστες με αέριο»!

Σε ποιον ανήκει αυτή η δήλωση

Ενα φοβερό περιστατικό συνέβη πρόσφατα στην Γερμανία.

Συγκεκριμένα, εκατομμύρια Γερμανοί τηλεθεατές άκουσαν τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να λέει ότι το κόμμα του «θα μπορούσε να αξιοποιήσει πολιτικά τη μεταφορά προσφύγων/μεταναστών στη Γερμανία, αφού μπορεί κανείς να τους σκοτώσει ή να τους θανατώσει με αέριο».

Το ντοκιμαντέρ «Γερμανικά, Δεξιά, εξτρεμιστικά», προβλήθηκε χθες από το ιδιωτικό κανάλι ProSieben, όταν
υποτιθέμενη εμπιστευτική συνομιλία του ηχογραφήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από δημοσιογράφους, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Κρίστιαν Λιτ (Christian Lueth) δεν ήταν απλό στέλεχος του AfD.

Ηταν για χρόνια εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, με την είσοδο του AfD στη Βουλή, το 2018 έγινε εκπρόσωπος τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Μπούντεσταγκ.

Είχε μεγάλη επιρροή στη δημόσια εικόνα του κόμματος, είχε τις επαφές με τα μέσα ενημέρωσης, τους δημοσιογράφους. Όπως με τη γνωστή ακροδεξιά του YouTube, Lisa Licentia, με την οποία συναντήθηκε σε μπαρ του Βερολίνου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εκεί ο Lueth υποστήριξε ανοιχτά ότι όσο χειρότερα είναι τα πράγματα για τη Γερμανία τόσοκαλύτερα για το AfD».

Στο ερώτημα αν συμφέρει να έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες, απάντησε: «Ναι. Διότι θα είναι καλύτερα για το AfD. Μετά μπορούμε να τους πυροβολήσουμε, δεν υπάρχει θέμα. Η να τους περάσουμε από θάλαμο αερίων. Ό,τι θέλεις. Το ίδιο μου κάνει».

Εκείνο που δεν ήξερε ο Lueth είναι ότι τον κατέγραφε κρυφή κάμερα του δημοσιογράφουThilo Mischke (Τίλο Μίσκε) που έκανε μεγάλη έρευνα για την ακροδεξιά στη Γερμανία.

Ο Lueth ήταν από την ίδρυση του AfD το 2013 στην πρώτη γραμμή. Στο στενό κύκλο τουπροέδρου του κόμματος Αλεξάντερ Γκάουλαντ. Tην περασμένη άνοιξη όταν αυτοχαρακτηρίστηκε «φασίστας» το AfD τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Αλλά δεν τον απέλυσε.

H απόλυσή του ήρθε χθες.

Πηγή: ert.gr