Απίστευτο: Ραγδαία αύξηση στη ζήτηση για υιοθεσίες σκύλων στην Θεσσαλονίκη

Φόβοι ότι γίνεται κυρίως για την «μετακίνηση 6» #newn #θεσσαλονικη #lockdown

Στα ύψη είναι η ζήτηση για υιοθεσία σκυλιών σύμφωνα με φιλοζωική οργάνωση στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, από την στιγμή που η πόλη μπήκε σε καθεστώς Lockdown.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της φιλοζωικής, υπάρχουν φόβοι πως αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρχει η δικαιολογία της… μετακίνησης 6.

«Εκεί που χτυπούσε σπάνια το τηλέφωνο για υιοθεσίες, μέσα σε λίγες μέρες δεχτήκαμε όσα αιτήματα δεχόμαστε συνολικά όλο τον χρόνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη Καλαϊτζίδου από τη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση «Νοιάζομαι», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν σε ανεύθυνες υιοθεσίες.

«Έχουμε, για παράδειγμα, τον Ντεξ που είναι πίτμπουλ και περιμένει για υιοθεσία εδώ και δύο χρόνια και μέσα σε 3 μέρες είχαμε 4 ενδιαφερόμενους!», λέει χαρακτηριστικά η κ. Καλαϊτζίδου. «Είναι μάλιστα ενδεικτικό», σύμφωνα με την ίδια, «ότι δεχόμαστε πλέον απανωτά αιτήματα να έρθουν στο καταφύγιό μας και να γνωρίσουν τα σκυλιά μας, τη στιγμή που γενικότερα, ήταν σχεδόν μηδενικές οι επισκέψεις».