Απειλές Ερντογάν σε Ελλάδα, Κύπρο και ΗΠΑ: «Μη ζορίζετε την Τουρκία»

Στο διάλογο που ανέπτυξε ο Ερντογάν με δημοσιογράφους στο Παρίσι, εξαπέλυσε ξεκάθαρη απειλή τόσο προς την Κύπρο και την Αμερική όσο και προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη ο Ερντογάν μίλησε για τα ενεργειακά και τις κινήσεις των πλοίων του ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ανέφερε πως οι έρευνες και τα γεωτρύπανα δεν θα περιοριστούν στα σημεία που βρίσκονται τώρα, τονίζοντας με νόημα ότι οι Αμερικανοί δεν θα έχουν αντίρρηση, αρκεί να μην πάνε τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή των δικών τους συμφερόντων στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στο οικόπεδο 10 όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο της Exxon Mobil.

Πάρα ταύτα, ο «σουλτάνος» είπε ότι στέλνει μήνυμα στους φίλους του να μην ζορίζουν την Τουρκία και να μην τη στριμώχνουν και αυτό είναι ένα μήνυμα τόσο προς την Ελλάδα και την Κύπρο, όσο όμως και προς τους Αμερικανούς, με το οποίο ουσιαστικά προειδοποιεί πως η Άγκυρα θέλει μερίδιο στην ενεργειακή «πίτα» της περιοχής.

Οι δηλώσεις του ήταν οι εξής:

«Στο θέμα αυτό τα συμφέροντα συγκρούονται. Υπάρχει η κοινή συνεργασία των Ελληνοκυπρίων με την Exxon Mobil των ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν μια στάση «μην μπείτε μόνο εκεί και από ‘κει και πέρα να κάνετε οτιδήποτε». Όπως ξέρετε εμείς πρώτα ξεκινήσαμε από τα βόρεια. Για τη δουλειά αυτή θα έχουμε δυο πλοία γεωτρύπανα και δύο πλοία ερευνών. Από τα γεωτρύπανά μας το ένα θα κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και το άλλο στη Μαύρη Θάλασσα. Τα ερευνητικά μας ήδη συνεχίζουν. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο. Δίπλα τους έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους. Εμείς για το θέμα αυτό λέμε στους φίλους μας τα απαραίτητα λόγια. Τους λέμε “μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr