ΑΠΘ: «Διπλή Καριέρα Αθλητών» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «GOAL»

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο «Διπλή Καριέρα Αθλητών», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace (αίθουσα Poseidon).

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Gamified and Online Activities for Learning to Support Dual Careers of Athletes – GOAL / Παιχνιδοποιημένες Online Δραστηριότητες Μάθησης για την υποστήριξη της Διπλής Καριέρας Αθλητών», το οποίο συντονίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υλοποιείται με τη συμμετοχή 8 εταίρων από 7 ευρωπαϊκές χώρες. Το έργο υποστηρίζει τη διπλή καριέρα των αθλητών έτσι ώστε «οι αθλητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να είναι σε θέση να μεταβούν ομαλά από την αθλητική καριέρα σε νέα επαγγελματική σταδιοδρομία». Μέσω του προγράμματος GOAL έχει υλοποιηθεί ένα εξ αποστάσεως online παιχνιδοποιημένο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει να υποβοηθήσει τη διπλή καριέρα των αθλητών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν η έννοια της «Διπλής Καριέρας» από ειδικούς και πρώην αθλητές, τα αποτελέσματα του έργου GOAL, καθώς και οι ανάγκες και οι εμπειρίες των αθλητών σχετικά με τη συνεισφορά ενός προγράμματος κατάρτισης Διπλής Καριέρας. Επιπρόσθετα, θα γίνει η ανακοίνωση των νικητών του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του έργου.

Ομιλητές:

Θρασύβουλος Τσιάτσος, Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, GOAL Project Coordinator 

Στέλλα Δούκα, Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ, GOAL Scientific Coordinator

Νανά Ζήτρου, Επιχειρηματίας, Πρώην Κολυμβήτρια, Πρωταθλήτρια Ελλάδος

Alfonso Reyes, Πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής, Ισπανίας, Πολιτικός Μηχανικών, Πρόεδρος της Ένωσης των Επαγγελματιών Καλαθοσφαιριστών της Ισπανίας (ABP)

Sergio Alonso, Πρώην Διεθνής Ποδοσφαιριστής Σάλας, Ισπανίας, Γ.Γ. της Ένωσης των Ποδοσφαιριστών Σάλας της Ισπανίας (ABP)

Δημοσθένης Ταμπάκος, Ολυμπιονίκης

Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Ολυμπιονίκης

Abel Ferreira, Προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ

Adelino Vieirinha, Ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ, Πρωταθλητής Ευρώπης

Την ανακοίνωση των νικητών του Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του έργου GOAL θα πραγματοποιήσει η Amaya Beroiz από την European Confederation of Young Entrepreneurs (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Νέων Επιχειρηματιών). 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τραπεζανίδης, Αρχισυντάκτης Αθλητικού Τμήματος ΕΡΤ3.

Περισσότερες πληροφορίες: http://goal.csd.auth.gr

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.