Αποκάλυψη – Θεσσαλονίκη: Σκέψεις για οξυγόνα στο… Βελλίδειο

Οι ΜΕΘ γεμίζουν ασφυκτικά και οι λύσεις στερεύουν - Ποιες εναλλακτικές έχουν προταθεί και εξετάζονται #newn #μεθ #κορονοιος #κορωνοιος

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Θεσσαλονίκη με τις ΜΕΘ αλλά και τις απλές κλίνες των νοσοκομείων για περιπτώσεις covid-19, αφού καθημερινώς η λίστα με τους διασωληνωμένους αυξάνεται δραματικά και το ΕΣΥ δέχεται πίεση!

Μάλιστα πριν λίγο στο newn.gr σας ενημερώσαμε πως το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» εκκενώθηκε και γίνεται αποκλειστικά νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί περιπτώσεις κορονοϊού.

Τώρα, το newn.gr έρχεται να αποκαλύψει πως η πίεση είναι τόσο μεγάλη, που οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την πόλη αφού και το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ και τα κρεβάτια με αποτέλεσμα τα οξυγόνα να λιγοστεύουν.

Γι’ αυτό το λόγο στο… τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει λύσεις όπως το να δημιουργηθεί κάποιος χώρος εκτός των νοσοκομειακών μονάδων όπως το Βελλίδειο που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να τοποθετηθούν κλίνες που θα εξυπηρετούν άτομα που χρειάζονται οξυγόνο.

Για την ώρα όλα είναι ανοιχτά και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν αν χρειαστεί να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.