Απροσπέλαστη η πλατφόρμα loipoepikouriko.moh.gov.gr για το επικουρικό προσωπικό

Απροσπέλαστο από χθες το βράδυ το loipoepikouriko.moh.gov.gr για τις αιτήσεις σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Η πλατφόρμα αντιμετωπίζει πρόβλημα μια ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας αφου θα έπρεπε να ανοιχτή για την κατάθεση αιτήσεων έως και τις 30 Νοεμβρίου 2018 24:00.

Η πλατφόρμα loipoepikouriko.moh.gov.gr των αιτήσεων δεν είναι διαθέσιμη για τους ενδιαφερόμενους ενώ η προθεσμία είναι μέχρι την Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 24:00.

Το loipoepikouriko.moh.gov.gr αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα και εμφανίζει στην προσπάθεια εισόδου την παρακάτω εικόνα:

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Λόγω των προβλημάτων κρίνεται αναγκαία η παράταση για την υποβολή των αιτήσεων και οι αρμόδιοι θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν εφόσον άμεσα δεν υπάρξει επίλυση του προβλήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην εφαρμογή αυτή μπορούν να καταθέσουν αίτηση:

-όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν για 1η φορά στη διαδικασία, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Νόμο και στην ΚΥΑ

-όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα

-όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 και διεγράφησαν καθώς δεν είχαν επισυνάψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή είχαν κάνει λάθος στην αίτησή τους.

Στη συνέχεια, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος, μέχρι τις δεκαπέντε (15) Οκτωβρίου του 2019. Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά για πρώτη φορά έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.

Στη διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν και όσοι/όσες είχαν υποβάλλει αίτηση και κατά την πρώτη εφαρμογή των Ιούλιο του 2018 και είτε δεν έχουν τοποθετηθεί είτε έχουν διαγραφεί. Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να καταθέσουν την αίτησή τους και για διευκόλυνση τους πρέπει να διαβάσουν τις Οδηγίες που βρίσκονται αναρτημένες στο σημείο Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr