Απόψε στη Θεσσαλονίκη ο Πομπέο (pic)

Δείτε το πρόγραμμα του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών #newn #policy #thessaloniki #USA

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται απόψε το βράδυ Κυριακής ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε μία εξαιρετικής σημασίας επίσκεψη, την οποία και θα συνεχίσει πηγαίνοντας στην Κρήτη όπου και θα βρεθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Μάικ Πομπέο έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω twitter για το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας «Πίσω στο δρόμο και οδεύουμε για Ευρώπη ώστε να ενισχύσουμε τις ισχυρές διμερείς μας σχέσεις και τη σημασία της διαρκούς περιφερειακής συνεργασίας. Πρώτη στάση: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα».

Δείτε τη φώτο:

Το πρόγραμμα Πομπέο

«Η ανανέωση της κοινής δέσμευσης των ΗΠΑ και της Ελλάδας για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο θα βρεθεί στο επίκεντρο της επικείμενης επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίσκεψη Πομπέο στη Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός Υπουργός θα βρεθεί με τον Νίκο Δένδια όπως έχει ανακοινώσει η ελληνική πλευρά, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στην Κρήτη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του κ. Πομπέο το βράδυ της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας τη στενή προσωπική τους σχέση.

Την Τρίτη θα επισκεφθούν τη Σούδα. Στις συνομιλίες των αντιπροσωπειών που θα ακολουθήσουν, θα λάβουν επίσης μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

«Αστακό» θα θυμίζει η Θεσσαλονίκη από απόψε αργά το βράδυ της Κυριακής εν όψει της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός ήδη και ανακοινώθηκαν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο λήψης μέτρων τροχαίας κατά επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη Επισήμου Αλλοδαπού Προσώπου, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από την 18:00΄ ώρα της Κυριακής (27-09-2020) μέχρι και την 22:00΄ ώρα της Δευτέρας (28-09-2020) στα κατωτέρω οδικά τμήματα:

  • Αγίου Δημητρίου (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Σουρή έως τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη.
  • Στεφάνου Δραγούμη (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Αγίου       Δημητρίου έως τη συμβολή της με την οδό Κασσάνδρου.
  • Κασσάνδρου (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Στεφάνου Δραγούμη έως τη συμβολή της με την οδό Προξένων.
  • Προξένων (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Κασσάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου.
  • Ελ. Βενιζέλου(εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης έως τη συμβολή της με την οδό Ερμού.
  • Ίωνος Δραγούμη (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Δημητρίου έως τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης.
  • Ερμού (εκατέρωθεν), από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου έως τη  συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη.