Από τι κινδυνεύoυν Παναθηναϊκός και Γιαννακόπουλος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται διατεθειμένος να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (2/3) παρά την τιμωρία που του έχει επιβληθεί από την Euroleague και τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Η Euroleague είχε τιμωρήσει αρχικώς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο με αποκλεισμό ενός χρόνου για «δημόσιες τοποθετήσεις που πλήττουν τη διοργάνωση» όπως ανέφερε η ανακοίνωση, με τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού να κάνει έφεση.

Η διοργανώτρια αρχή απέρριψε αρχικώς το αίτημα ολικής διαγραφής της ποινής και αντ’ αυτού τη μείωσε στους 5 μήνες, επιβάλλοντας πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο Γιαννακόπουλος φέρεται αποφασισμένος να βρεθεί στο ΟΑΚΑ και να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σε αυτή την περίπτωση, ο κανονισμός της διοργάνωσης για τις περιπτώσεις απειθαρχίας προς τους κανόνες και κατ’ επέκταση τις δικαστικές αποφάσεις προβλέπει πρόστιμο από 30.000 ως 280.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που παρακολουθεί από κοντά. Η παρουσία του μάλιστα σε εντός έδρας αγώνα της ομάδας του είναι πολύ πιθανό να επισύρει ποινή και στην ομάδα του που μπορεί να φτάσει σε μηδενισμό ή σε αφαίρεση βαθμών.