«Αστακός» η Αθήνα για την 17 Νοέμβρη: Drones, ελικόπτερο και 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο επιστρατεύονται από την ΕΛΑΣ, για ενόψει της επετείοου της 17 Νοέμβρη.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται  «μυστικοί» αστυνομικοί, που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, αλλά και κτίρια τα οποία είναι υπό κατάληψη.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει την παρουσία ισχυρών δυνάμεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα έξω από αστυνομικά τμήματα και κτίρια κρατικών υπηρεσιών.Σταδιακά, αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται σταθμευμένα στα αστυνομικά τμήματα θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα πριν την 17 Νοέμβρη.

Επιπλέον, στα γύρω στενά από τα αστυνομικά τμήματα, θα υπάρχουν “παρατηρητές” με πολιτικά, οι οποίοι θα ενημερώνουν άμεσα τους συναδέλφους τους για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων,κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος,μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων,ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΈκτακτα μέτρα λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 17 Νοέμβρη, θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το κτίριο του Ιδρύματος ως την Πλατεία Κάνιγγος.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την Πέμπτη 15/11/2018, έως και την Παρασκευή 16/11/2018, ενώ το Σάββατο 17/11/2018 θα επεκταθούν και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών, λόγω της πορείας προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ.Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.Επίσης, τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi