Αυστηρά μηνύματα Τσίπρα προς την Άγκυρα – Ζήτησε παρέμβαση του ΟΗΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες είχε σήμερα o πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου κατά τη συνομιλία τους Τσίπρας και Γκουτέρες «συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ αλλά και για την τουρκική παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφορικά δε με το συμβάν της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών  στην Ελλάδα.

«Όποια σκέψη της Τουρκίας να εκμεταλλευθεί το συμβάν στον Έβρο θα αποβεί εις βάρος της»

Στο μεταξύ νωρίτερα  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών τόνισε πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθορειακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».