Αυστηρός με όσους καίνε τα γεωργικά υπολείμματα ο Δήμος Δέλτα

Καμία ανοχή στους παρανομούντες αγρότες που προχωρούν στην καύση των γεωργικών υπολειμμάτων, συναποφάσισαν χθες οι εκπρόσωποι των αγροτών και ο Δήμος Δέλτα, σε νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος στη Χαλάστρα.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι δεν αρκεί η απαγόρευση να ισχύει μόνο για τους αγρότες του Δήμου Δέλτα, αλλά πρέπει να μην γίνονται καύσεις σε όλο τον κάμπο, μέχρι την Πιερία και την Ημαθία. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις από τους φορείς ώστε να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν τα μέλη τους ώστε να αποτραπούν οι καύσεις στο εξής. Τέλος, τονίστηκε ότι είναι απαράδεκτο ορισμένοι να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις σε βάρος των πολλών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου: «Όλοι μαζί συναποφασίσαμε να ζητήσουμε από τις αρχές την επιβολή κυρώσεων σε όσους παρανομούν. Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο συνεννόησης ώστε να μην πληγεί ούτε ένας αγρότης. Όμως δεν μπορούμε πια να παίζουμε με την υγεία των παιδιών μας, με την υγεία κανενός, ούτε με την οδική ασφάλεια. Στις 24 Οκτωβρίου επαναλάβαμε τις συμφωνίες των προηγούμενων ετών. Συμφωνίες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η συνεργασία μας με τους προέδρους των αγροτικών συνεταιρισμών και των ΤΟΕΒ ήταν και είναι εξαιρετική.

Φέτος, δυστυχώς, κάποιοι ελάχιστοι αδιαφόρησαν για την απαγόρευση, για την υγεία των κατοίκων, για την ασφάλεια των οδηγών αλλά και για τις κυρώσεις. Όσοι νομίζουν ότι υπολογίζουμε «πολιτικό κόστος» λόγω των εκλογών ή ότι για το λόγο αυτό θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση, γελιούνται. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και εμείς, όλοι μαζί, ζητούμε από τις αρχές την εφαρμογή του με τρόπο αμείλικτο.

Όσοι ήδη έκαψαν παρά τη σχετική απαγόρευση, θα πρέπει να ξέρουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi