Αυτό είναι το σχέδιο για την Νέα Τούμπα

Θα αλλάξει αρκετά η περιοχή μετά την κατασκευή του νέου γηπέδου

Εγκρίθηκε σήμερα από την Μητροπολιτική Επιτροπή το περιβαλλοντικό πλάνο του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την κατασκευή του νέου γήπεδο στην Τούμπα.

Αυτό που βγαίνει μέσα από την έγκριση είναι πως ο δρόμος στην οδό Κλεάνθους θα υπογειοποιηθεί ώστε να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Επιπλέον, προβλέπεται η ανέγερση των νέων γηπεδικών εγκαταστάσεων μέσα στα όρια των παραχωρημένων οικοπέδων, η διαμόρφωση και λειτουργική ενοποίηση των ελεύθερων χώρων περιμετρικά του γηπέδου, η δημιουργία υπόγειων και μη χώρων στάθμευσης για την εξασφάλιση χιλίων θέσεων αθροιστικά, η πρόβλεψη για εγκατάσταση γωνιάς ανακύκλωσης καθώς και η λειτουργία συστήματος παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων.

Στην έκθεση μέσα η Μητροπολιτική Επιτροπή επισημαίνει πως το έργο θα παρακολουθείται από την αρχαιολογική υπηρεσία αλλά και θα πρέπει να ακολουθήσει όλες τις σύγχρονες συνθήκες ενεργειακής αναβάθμισης όπως φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκών συστημάτων και γεωθερμίας αλλά και να υπάρξει μελέτη για το περαιτέρω κυκλοφοριακό.

Συνολικά οι χώροι παρέμβασης και ανέγερσης του νέου γηπέδου είναι η πρώην αλάνα της Τούμπας, η οποία χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη του γηπέδου του ΠΑΟΚ και γύρω από αυτό συγκεντρώνονται πολλοί κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι όπως το ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο, ο ιερός Ναός της Αγίας Βαρβάρας, τα σχολικά συγκροτήματα, το Πολυδύναμο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

Μετά από αυτή την έγκριση απομένει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο αναμένεται να υπογραφεί στις αρχές του νέου έτους.