Αυτό είναι το σχέδιο της Porsche για αύξηση στα κέρδη 6 δισ. ευρώ

Η Porsche πρόκειται να εφαρμόσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη βελτίωση των λειτουργικών της κερδών κατά 6 δισ. ευρώ στα επόμενα οκτώ χρόνια με πρώτο στόχο τον εξορθολογισμό των λειτουργιών.

Παράλληλα, η εταιρεία θα επιδιώξει να αυξήσει τα κέρδη προ φόρων και των τόκων κατά περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, το χρονοδιάγραμμα του οποίου θα ξεκινάει από φέτος και θα διαρκέσει μέχρι το 2025. Η αύξηση των εσόδων της Porsche αποτελεί το κλειδί για το σχέδιο της VW Group να καταστήσει τον όμιλο πιο ευέλικτο στην τάση των τελευταίων ετών με τη στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το Taycan, που είναι το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Porsche και το οποίο θα κυκλοφορήσει το προσεχές έτος, θα κοστίσει από 6.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ περισσότερο από ένα παραδοσιακό μοντέλο της εταιρείας. Μετά το 2025, η Porsche αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς τα κέρδη της κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Να σημειώσουμε ότι η Porsche εργάζεται πάνω στη νέα τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μαζί με την Audi και σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τις κοινώς αναπτυγμένες βάσεις για να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις, όπως το Maca compact SUV, που θα τονώσουν τις πωλήσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: EPA