Αφιέρωμα στη ΄’Μαρία Κάλλας- La Divina- 40 χρόνια από το ταξίδι της’’

Άρθρο της Στέλλας Κοντούλη

Ένα πολύ αξιόλογο event θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 8 Νοεμβρίου. Ένα event για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής και όχι μόνο! Πρόκειται για μία συλλογική δράση που φέρνει σε επαφή εκλεκτές ομάδες ανθρώπων της Θεσσαλονίκη και φυσικά κάνουμε λόγο για το αφιέρωμα στη ζωή της Μαρίας Κάλλας! Το αφιέρωμα “Μαρία Κάλλας- La Divina- 40 χρόνια από το ταξίδι της” θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ. Αυτή η νύχτα θα μας ταξιδέψει στις ένδοξες μέρες της κορυφαίας σοπράνο, ντίβα της όπερας! Το event αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εξαιρετική διοργάνωσή του από το΄΄Μ.Α.Ζ.Ι – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα΄΄ σε συνεργασία με το Ωδείο Βορείου Ελλάδος!

Οι συντελεστές της μαγικής  βραδιάς είναι:

Καλλιτεχνική διεύθυνση –Διεύθυνση Ορχήστρας:

Μιχάλης Χατζηαναστασίου

Σολίστ: Ισμήνη Γιαννάκη

Σκηνοθεσία- Χορογραφίες- Κείμενα: Ιωάννης Μαργαρώνης

Σκηνικά: Αθανάσιος Κολαλάς

Συμμετέχουν: Συμφωνική Ορχήστρα Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Χορωδία της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση

Σχολή Χορού Diagonal

Αφήγηση: Αλέξης Κωστάλας

Υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας

Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι.

Αλεξάνδρα Γωγούση

Ο Πρόεδρος του Ωδείου Βορείου Ελλάδος

Δημήτρης Μητσόπουλος

Η Συνέντευξη Τύπου

Στα πλαίσια της προώθησης του event πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου, στον φιλόξενο χώρο του IANOS στην Αριστοτέλους  όπου ο μοναδικός Αλέξης Κωστάλας, αφηγητής στο αφιέρωμα για την Ελληνίδα diva, συντόνισε τη συζήτηση και ανέσυρε εικόνες από το παρελθόν της Κάλλας στο μυαλό τον παρευρισκομένων.

Στο πάνελ συμμετείχαν η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. Αλεξάνδρα Γωγούση, , ο Πρόεδρος του Ωδείου Βορείου Ελλάδος Dimitris Mitsopoulos , o Αρχιμουσικός και μαέστρος Michalis Chatzianastasiou, η σοπράνο Ismini Giannakis, ο σκηνοθέτης- κειμενογράφος και χορογράφος Ioannis Margaronis, ο σκηνογράφος Athanasios Kolalas και ο συντονιστής του Νέοι Μ.Α.Ζ.Ι. Alex Fotiadis.

Την παράσταση θα πλαισιώνουν τα χορωδιακά σύνολα της Ελληνικής Ένωσης Μουσικής Εκπαίδευσης, με μαέστρο την Εριφύλλη Δαμιανού.

Καθοριστική ήταν και η παρουσία των Νέων του Μ.Α.Ζ.Ι, που με πρόεδρο την χαρισματική Αλεξάνδρα Γωγούση, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν την πόλη και να μεταλαμπαδεύσουν την ιδέα του όλοι Μ.Α.Ζ.Ι μπορούμε καλύτερα! Για μία καλύτερη και πιο προσιτή Θεσσαλονίκη!!

Βραδιά γνωριμίας στο <<La Place Mignonne>>

Έπειτα, με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η βραδιά γνωριμίας των φίλων του «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα» με τους συντελεστές της παράστασης “Maria Callas – La Divina- 40 χρόνια από το ταξίδι της” στο  la place mignonne.  Ενώ η Ιωάννα Πάλλη για μια ακόμη φορά προσέφερε ανοιχτόχερα το δείπνο. Η Πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. Αλεξάνδρα Γωγούση, η Γενική Γραμματέας Κατερίνα Τζαμπάζη και η Αντιπρόεδρος Λίλη Βαφειάδου, ευχαρίστησαν κατ΄αρχάς τους εθελοντές και τους φίλους και μέλη άλλων σωματείων που στηρίζουν και τιμούν ακούραστα με την παρουσία και …τον οβολό τους το Μ.Α.Ζ.Ι., τον συγγραφέα κ. Κώστα Κρομμύδα που μίλησε για τη «Μοναξιά του Μαζί» και αντάλλαξε απόψεις με τον κόσμο,τη σοπράνο Ισμήνη Γιαννάκη που τραγούδησε a capella αποσπάσματα από άριες που ερμήνευσε η Κάλλας, τον μαέστρο και διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ωδείου Βορείου Ελλάδος κ. Μιχάλη Χατζηαναστασίου, τον Γιάννη Μαργαρώνη που ανέλαβε τη σκηνοθεσία- κείμενα και χορογραφίες της παράστασης από τη σχολή χορού Diagonal, τους κ.κ.. Δημήτρη και Γιάννη Μητσόπουλο από το Ω.Β.Ε. και τον μοναδικό DJ Ανδρέα Νικάκη που προσέφερε αφιλοκερδώς τις μουσικές επιλογές του για να ομορφύνει τη βραδιά και την Pr bizz Nάνσυ Υφαντίδου. Τέλος ευχαρίστησαν τη διαφημιστική εταιρία ADMINE και τους κ.κ. Tilemachos Mavrakis και Lina Vanidhis για την καινούργια ταυτότητα και έντυπα του Μ.Α.Ζ.Ι. αλλά και για τη συνολική επιμέλεια προώθησης της εκδήλωσης για τη Μαρία Κάλλας. Τη βραδιά ομόρφυναν με την παρουσία τους οι Νέοι του Μ.Α.Ζ.Ι. με συντονιστή τον Αλέξανδρο Φωτιάδη.

 Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης όπως και όλα τα έσοδα από την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Μ.Α.Ζ.Ι και οι Νέοι του Μ.Α.Ζ.Ι στοχεύουν να αφυπνίσουν την πόλη διοργανώνοντας events που θα ταράξουν τα νερά και θα έχουν ως απώτερο σκοπό την φιλανθρωπική δράση! Γιατί Μ.Α.Ζ.Ι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και πιο ανθρώπινη! Μ.Α.Ζ.Ι μπορούμε!

Σας περιμένουμε να συνδράμετε στην προσπάθεια αυτή του Μ.Α.Ζ.Ι κι εσείς! Σας περιμένουμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 8/11 στις 8.30μ.μ, να απολαύσουμε την όμορφη βραδιά μαζί! Αναμένουμε την παρουσία σας στο αφιέρωμά μας!

 Μαρία Κάλλας-40 χρόνια από το ταξίδι της!!

Προπώληση εισιτηρίων στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και της πλατείας Αριστοτέλους, στα Public και ηλεκτρονικά στο site του Μεγάρου.