ΑΧΕΠΑ: Μεγάλη διασπορά του ιού στους εργαζόμενους καταγγέλει ο ΠΟΕΔΗΝ

Έχει σημάνει συναγερμός #newn #covid19

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρει πάνω από 20 εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 20 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους, ενώ τα τεστ σε όλο το προσωπικό συνεχίζονται.

«Οι εργαζόμενοι ανησυχούν. Δουλεύουν και δεν γνωρίζουν αν νοσεί ο διπλανός τους», επισημαίνει.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, η καρδιολογική κλινική φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, οκτώ γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί της συγκεκριμένης κλινικής είναι θετικοί, όπως επίσης και ένας ασθενής.

«Το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ βρίσκεται σε εξουθένωση. Καλύπτουν οι συνάδελφοι και τα κενά των νοσούντων συνάδελφων και όσων είναι σε καραντίνα. Δύο συνάδελφοι νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα. Το νοσοκομείο μετατρέπεται σταδιακά σε νοσοκομείο περίθαλψης μιας νόσου», υπογραμμίζει ο κ. Γιαννακός.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί και στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας Σερρών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ένας γιατρός και ένας νοσηλευτής βρέθηκαν θετικοί στην Covid.