Αύριο οι ανακοινώσεις της Ν. Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων και ΑΕΙ

Αύριο  Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα εξειδικεύσει  τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας, με σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα θα δώσει το περίγραμμα της σταδιακής επαναλειτουργίας των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos:

 Α. Η υπουργός Παιδείας έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  Γ. Αντωνίου να καταθέσει εισήγηση: α. ως προς το ποια επιπλέον  ύλη μπορεί  να διδαχθεί στο Γυμνάσιο και Λύκειο σε χρόνο δύο -τριών εβδομάδων. β . ποια ύλη του τρέχοντος διδακτικού έτους  μπορεί να διδαχθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, εφόσον τα μαθήματα ξεκινήσουν μία εβδομάδα…

Β.Η Νίκη Κεραμέως από χθες που  έλαβε το “πράσινο” φως από την Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Πιθανές ημερομηνίες:

α. 11 Μαίου ξεκινούν τα μαθήματα στη Γ Λυκείου, με βασική κατεύθυνση ολοκλήρωσης της εξεταστέας ύλης σε μαθήματα που σε κάποια σχολεία δεν έχει διδαχθεί.

β. προβληματισμός υπάρχει ένα πρέπει να ανακοινωθούν   από τώρα  οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας της Α και Β Λυκείου, του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων.

Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια, δεν θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και  το βάρος θα δοθεί στη διδασκαλία.

Εφόσον επαναλειτουργήσουν τα Γυμνάσια και Λύκεια συζητείται να  δοθεί κατεύθυνση για την διεξαγωγή ωριαίων τεστ, προκειμένου οι καθηγητές να εκδώσουν βαθμολογίες Β τετραμήνου.

Γ. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν το τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη.

Δ. Η υπουργός Παιδείας για την υλοποίηση των παραπάνω βρίσκεται σε επικοινωνία με του ειδικούς του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εφαρμοστούν συγκεκριμένες πρακτικές:

α. για τον αριθμό ατόμων ανά τάξη

β. μέτρα για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο

γ. μέτρα κατά τη ώρα διδασκαλίας στην τάξη

δ. μέτρα κατά την ώρα του διαλείμματος

ε. μέτρα κατά την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο

ζ. συγκεκριμένες οδηγίες προς τους Διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικούς.

Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ζητήσει την συνδρομή των Δήμων , για την υλοποίηση των μέτρων για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών που θα υποδείξουν οι ειδικοί.

Πανεπιστήμια

Βασική   προτεραιότητα της υπουργού Παιδείας είναι προς επίλυση είναι ζητήματα των  εργαστηρίων και πότε  αυτά θα μπορέσουν να  ξεκινήσουν