Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν έχω ουδεμία σχέση με το Noor1

Αντώνης Σρόιτερ και Βαγγέλης Μαρινάκης

Θα σας έλεγα να διαβάσετε τους ισολογισμούς. Από το 2010 μέχρι σήμερα όσον αφορά στον Ολυμπιακό και τον Ερασιτέχνη έχουμε βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ και έχουμε πληρώσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε φόρους.Στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ φιλοξενήθηκε ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για όλους και για όλα.

«Έχει καταντήσει κουραστικό. Του κάνατε μία δύσκολη ερώτηση και δεν απάντησε. Πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. Πρώτον δεν έχω ουδεμία σχέση με το Noor1. Όσο εμπλέκεται ο κ. Τσίπρας άλλο τόσο εμπλέκομαι και εγώ. Σχηματικά μπορώ να πω ότι και ο κ. Τσίπρας έχει περάσει καλά στο Noor1. Τα δικά μου παιδιά τα έχει σκεφτεί ο κ. Τσίπρας, παραβιάζοντας τον Νόμο που ψήφισε και αναφέρεται συνέχεια σε δικαστική υπόθεση που είναι σε εξέλιξη; Το λέω γιατί είπε για τα παιδιά μου και ότι ήθελαν ξεκούραση με το κότερο. Τα δικά μου όμως δεν τα σκέφτηκε. Τα παιδιά είναι πολύ περήφανα για μένα και εγώ για αυτά. Οι εταιρίες του πατέρα του και του θείου του Τσίπρα εκεί το 1974 είχαν ισολογισμούς μεγάλους με εργολαβίες που έπαιρναν από την Χούντα. Δεν μπορεί να είναι λοιπόν περήφανος. Προέρχεται ο κ. Τσίπρας από πλούσια οικογένεια που πλούτισε επί Χούντας. Εάν λέγαμε πως η οικογένεια του Τσε Γκεβάρα είχε πλουτίσει με το καθεστώς Μπατίστα θα ήταν περήφανοι;», δήλωσε ο κ.Μαρινάκης για την υπόθεση του Noor1.

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ειλικρινά το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούριο μπορεί να ερχόταν. Ότι μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι καλύτερο. Ψήφισα Ποτάμι στις προηγούμενες εκλογές. Δεν ψήφισα ποτέ ΣΥΡΙΖΑ. Πίστευα ότι θα έκαναν κάτι καλύτερο. Κάτι πιο δημοκρατικό. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε το χειρότερο» ανέφερε για το γεγονός ότι ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έκρυψε και την τότε στήριξη του στην Ρένα Δούρου, «Την είχα στηρίξει την κυρία Δούρου. Δεν κρύβομαι. Το έκανα. Πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι πιο καλό από τον κ. Σγουρό. Δυστυχώς έπεσα έξω και δεν θα την στηρίξω τώρα».

Για την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε «σίγουρα δεν ξεκίνησε από μόνο του. Είχαμε μία καλή σχέση από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Πίστευα ότι ήταν κάτι σωστό και μετείχα. Είχαμε καταθέσει έναν αψεγάδιαστο φάκελο και βοηθήσαμε στον διαγωνισμό που είχε αίσιο τέλος στο πρώτο σκέλος. Μετά ήρθε η απόφαση που ακυρώθηκε. Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2016. Ναι και αργότερα μέχρι που βγήκε η απόφαση και σχεδόν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν είχαμε πρόβλημα. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία για την πώληση του ΔΟΛ εξέφρασα το ενδιαφέρον. Εκεί άρχισαν τα προβλήματα με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το Mega, τα «ΝΕΑ»,το «ΒΗΜΑ» και το νέο κανάλι

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε και για το κλείσιμο του Mega, «Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του για τους δικούς τους λόγους είχαν βάλει σκοπό ζωής να κλείσουν το MEGA. Το κατάφεραν. Ήθελαν να κλείσουν και τα ΝΕΑ με το ΒΗΜΑ ή να υπάρξει άλλος που να τις αγοράσει και να είναι κάτι όπως σήμερα το Έθνος, το Documento ή η Νέα Σελίδα», αλλά και αν του ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μπουν άνθρωποι του Κυβερνώντος κόμματος στα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά, «ισχύει ότι μου ζήτησαν να μπουν δικοί τους συνεργάτες. Εγώ είχα τους δικούς μου συνεργάτες. Το να συζητάμε κάποια πράγματα ναι αλλά για διευθυντικά στελέχη και ορισμένους δημοσιογράφους με μεγάλη διαδρομή ότι θα έπρεπε να απομακρυνθούν δεν θα μπορούσε να γίνει. Δεν θα το έκανα ποτέ».

«Οι εφημερίδες από την ημέρα που άλλαξαν ιδιοκτησία έχουν παραμείνει στον ίδιο χώρο. Στο κέντρο και την αριστερά. Έχω δεχθεί πολλά παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία και τα ρεπορτάζ μας αλλά δεν ασχολούμαι με αυτά. Έχω αποφασίσει να προχωρήσω με αυτούς τους διευθυντές και πρέπει να ακούς και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Έτσι γίνεται με εμάς. Καλώς τους έχω εμπιστευθεί και ότι κάνουν το κάνουν σωστά. Το να ασκείς κριτική στην Κυβέρνηση είναι καλό. Και στον Ολυμπιακό όταν μου ασκούν κριτική είναι καλό. Τα… fake news βλέπεται πως επαληθεύονται. Τα ΝΕΑ είχαν αποκαλύψει την κρουαζιέρα του Πρωθυπουργού. Μπορούμε να μιλάμε για πολλά και… καλά fake news που επαληθεύονται», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αυτό ξεκίνησε από το τέλος του 2015. Ήταν κάτι που ήμουν σύμφωνος από τότε και εννοώ εκείνη την διαδικασία. Υπήρχαν 4 κανάλια. Τώρα μπορεί να είναι 6. Συμφωνούσα τότε με την διαδικασία. Όταν έχεις καλούς δημοσιογράφους που μπορούν να γράψουν και να βγουν και στην τηλεόραση είναι καλό να το κάνεις αυτό. Κάνουν αυτήν την δουλειά ακόμα πιο καλά. Όλα αυτά μπορούν να πάνε μαζί. Την χρειαζόμαστε την ενημέρωση. Δεν υπάρχει κανάλι ειδησεογραφικό. Από την στιγμή που εργάζονται στις εφημερίδες μπορούν να το κάνουν με το κανάλι», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενόψει του νέου του καναλιού.

Οι σχέσεις του με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Έχω παντρέψει την κ. Μπακογιάννη στον 2ο της γάμο με έναν παιδικό μου φίλο. Δεν ντρέπομαι ποτέ ούτε για τους φίλους μου. Την οικογένεια Μητσοτάκη την γνώρισα μέσω του πατέρα μου και του Κωνσταντίνου. Είχα την τύχη και την τιμή να κάτσω μαζί τους. Ήταν τιμή που γνώρισα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που έχει επαληθευτεί σε πολλά», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης. «Έχουμε τυπικές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον έχω δει λίγες φορές. Δεν είναι ντροπή. Δεν ντρέπομαι για τους φίλους μου όπως η Ντόρα και ο Ισίδωρος που τους πάντρεψα. Δεν είναι κακό να υπάρχει μία φιλία. Δεν έχει να κάνει με εργολαβίες ή διαφθορές. Είναι φιλία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφέρθηκε και στις φήμες για την χρηματοδότησή του προς την Νέα Δημοκρατία, «Ουδέποτε έχω χρηματοδοτήσει τη Νέα Δημοκρατία. Είναι 1.200 ή 1.300 ευρώ αυτά που μπορεί να είχα δώσει και το είχα πει για υπολογιστές και αιρκοντίσιον. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που επηρεάζει όμως αυτό είναι κάτι που γράφεται κάθε μέρα. Δεν έχω χρηματοδοτήσει λοιπόν τη Νέα Δημοκρατία. Θα το έλεγα εάν το είχα κάνει».

Ο Ολυμπιακός και το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

«Θα σας έλεγα να διαβάσετε τους ισολογισμούς. Από το 2010 μέχρι σήμερα όσον αφορά στον Ολυμπιακό και τον Ερασιτέχνη έχουμε βάλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ και έχουμε πληρώσει πάνω από 150 εκατ. ευρώ σε φόρους», απάντησε σε ερώτηση του δημοσιογράφου, για το πόσα λεφτά έχει δώσει για τους «ερυθρόλευκους», ενώ συμπλήρωσε «Τον Ολυμπιακό τον πήραμε με 40 εκατ. χρέη και με πολλές χορηγίες του Ολυμπιακού να έχουν εξαντληθεί. Εάν τα βάλουμε όλα, μιλάμε για τριπλάσιο νούμερο».

«Να σας εξηγήσω. Ο λόγος για τον οποίο έχουμε ξοδέψει τόσα χρήματα και παρά το Champions League και τις ακριβές μεταγραφές που έχουμε κάνει (σ.σ. όσον αφορά στο θέμα των πωλήσεων που ρωτήθηκε) και ότι έχουμε πληρώσει τα χρέη είναι πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ υψηλό μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός του νταμπλ του 2010 ήταν το πιο ακριβό ρόστερ και είδατε το τι έγινε μετά. Εμείς κρατήσαμε πολύ υψηλό μπάτζετ και για τον Ολυμπιακό. Ξεχρεώσαμε ένα μεγάλο χρέος στον Ερασ. Ολυμπιακό που βρήκαμε» συνεχίζει ο ίδιος, ενώ προσθέτει «Ανεβάσαμε το μπάτζετ στον Ερ. Ολυμπιακό και φτάσαμε τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό στην πιο υψηλή ευρωπαϊκή του θέση. Στα περισσότερα χρόνια είχαμε το διπλάσιο και το τριπλάσιο μπάτζετ και παίρνανε τα πρωταθλήματα. Δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το Champions League αλλά κάναμε μεγάλες νίκες. Ναι η Τότεναμ κέρδισε αλλά είδατε έγινε μία φορά. Δεν είναι μόνο το μπάτζετ αλλά όταν έχεις έναν μαραθώνιο παίζει ρόλο. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα. Ξέρετε ότι κάποιες φορές κοιμάται και ο Θεός και θα το δείτε αυτό βλέποντας ξανά το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Όχι δεν δέχομαι πως ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια το πρωτάθλημα γιατί είχαμε καλύτερη ομάδα. Την ευθύνη την παίρνω εγώ πάνω μου. Πρέπει να τους κερδίζεις όλους και ακόμα και διαιτητές ή παράγοντες. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να κερδίσουμε και την τύχη. Δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση με τον ΠΑΟΚ από την διαιτησία. Να μάθουμε από τα λάθη μας και του χρόνου να είμαστε πιο δυνατοί και να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα για να χαροποιήσουμε τους εκατομμύρια φιλάθλους μας».