Βαλίτσα για τις Πασχαλινές εξορμήσεις: do’s και don’ts

Επιμέλεια Βιβή Κοτσαπουϊκίδου

Οι μέρες του Πάσχα για πολλούς είναι η ευκαιρία να κάνουν μικρά ταξιδάκια ή να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς. Τι πρέπει να πάρουμε όμως μαζί μας και τι όχι για να μην καταλήξουμε με πολλές αποσκευές;

  • Ρούχα: Πριν αποφασίσεις τι ρούχα θα πάρεις ενημερώσου για τον καιρό, για να κάνεις ανάλογες επιλογές. Επίσης αν έχεις ρούχα με όγκο μην τα βάλεις στην βαλίτσα, αλλά φόρεσε τα στο ταξίδι, για να μην πιάνουν χρήσιμο χώρο.
  • Εσώρουχα: Ανάλογα με τα ρούχα θα πάρεις και ανάλογα εσώρουχα. Μπορεί να χρειαστείς στράπλες σουτιέν ή εσώρουχα σε μπεζ αποχρώσεις χωρίς ραφές.
  • Παπούτσια: Μην παρασυρθείς και πάρεις πολλά ζευγάρια που δεν θα φορέσεις, αλλά διάλεξε ένα-δύο που θα ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σου. Στο δίλλημα ψηλά ή φλατ για βράδυ, η απάντηση είναι ότι σε βολεύει ανάλογα με το μέρος που θα πας και αν θα μετακινήσε με πόδια ή αυτοκίνητο. Για παράδειγμα, αν πας σε χωριό όπου οι αποστάσεις είναι μεν κοντινές, αλλά οι δρόμοι ανώμαλοι, προτίμησε πιο σταθερά παπούτσια.
  • Καλλυντικά: Δεν είναι ανάγκη να πάρεις όλα τα πινέλα σου, ούτε όλα τα κραγιόν σου. Προτίμησε παλέτες που έχουν μέσα τα πάντα (σκιές, πούδρα, ρούζ, bronzer) και από κραγιόν ένα έντονο και ένα πιο απαλό για όλες τις ώρες.

Σου προτείνω επίσης να πάρεις ένα καλό βιβλίο και όχι τον υπολογιστή σου ή το tablet σου και φυσικά την αγαπημένη σου playlist περασμένη στο κινητό. Τέλος μην ξεχάσεις την καλή σου διάθεση και ένα δεύτερο καλσόν γιατί ως γνωστόν σκίζονται πολύ εύκολα.