Βενιζέλος: Η υπόθεση Novartis είναι σκευωρία

Πηγή: EUROKINISSI

«Έχω τονίσει ήδη από το Φεβρουάριο του 2018, μιλώντας στη Βουλή, ότι στην υπόθεση Novartis η κυβέρνηση σφετερίζεται την ιδιότητά της ως οργάνου του κράτους για να αλλοιώσει θεμελιώδεις θεσμούς και αρχές του πολιτεύματος και συγκεκριμένα τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στη δημοσιογράφο Αλίκη Χατζή, ο Ευάγγελος Βανιζέλος.

«Η υπόθεση Novartis δεν είναι όμως φιάσκο. Είναι σκευωρία. Όχι σε βάρος προσώπων αλλά πρωτίστως σε βάρος της ίδιας της δικαιοσύνης, του κύρους και της ανεξαρτησίας της. Και βεβαίως σκευωρία κατά του πολιτικού κλίματος. Κατά της εθνικής ενότητας και συναίνεσης. Είναι μια επιχείρηση συμβολικής βίας, πόλωσης και διχασμού. Στην υπόθεση αυτή φαίνεται το αυταρχικό πρόσωπο του ακραίου διχαστικού λαϊκισμού που βρέθηκε στην εξουσία το 2015», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θεώρησα ποτέ ότι η υπόθεση με αφορούσε προσωπικά. Ανέλαβα όμως, όπως όφειλα, το βάρος της υπεράσπισης των θεσμών γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μου το αναθέσει! Ως προσωπική στάση δεν είμαι μνησίκακος. Το αντίθετο. Στην προκειμένη όμως περίπτωση δεν έχουμε εξουσία διαθέσεως. Δεν πρόκειται για προσωπικό ζήτημα. Πρέπει να επανορθωθεί η βλάβη που προκλήθηκε σε   θεμελιώδεις θεσμούς. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η ουσιαστική αλλαγή σελίδας και θα μπορέσει η χώρα να προστατευθεί από τον κίνδυνο του αδίστακτου λαϊκισμού που υπονομεύει το μέλλον της», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Βενιζέλος είπε πως «είναι εντυπωσιακός ο πόθος και το πάθος τους για εξουσία. Κρίνουν συνεχώς εξ ίδιων τα αλλότρια και διαψεύδονται. Τα μεγάλα προβλήματα που εμφάνισε ο τρόπος άσκησης της εξουσίας την περίοδο της μεταπολίτευσης, ωχριούν μπροστά σε αυτά που έγιναν και γίνονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Επειδή νόμιζαν μάλιστα ότι έχουν ένα είδος ασυλίας λόγω του διαβόητου «ηθικού πλεονεκτήματος» ενήργησαν απροκάλυπτα».