Βροχερό «ραντεβού» με την ιστορία

Το ημερολόγιο έδειχνε 6 Δεκεμβρίου του 1987, μια ημέρα που έχει μείνει χαραγμένη στις μνήμες όλων των οπαδών του ΠΑΟΚ, όσων ήταν εκεί, αλλά και όσων αργότερα μεγαλώνοντας έμαθαν τι έγινε εκείνη την ημέρα στις Σέρρες.

Του Χάρη Εμμανουηλίδη

Οι θεατές με βάση τα εισιτήρια έφτασαν τις 10.827, τόσοι ίσως και άλλοι που βρήκαν τον δικό τους τρόπο για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα ήταν όσοι είδαν την νίκη του ΠΑΟΚ εναντίον  του Ολυμπιακού με το πλέον εμφατικό 6-1. Ο Ολυμπιακός είχε περάσει πριν λίγες ημέρες στα «χεριά» του Γιώργου Κοσκωτά, όμως τα χρήματα και τα «μεγάλα ονόματα» δεν έφταναν για να κάμψουν την αντίσταση των «διψασμένων» για επιτυχία ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ.

Ο αγώνας έγινε στις Σέρρες καθώς η Τουμπα ήταν υπό το καθεστώς τιμωρίας. Το σκηνικό… βροχερό θυμίζοντας πολλά από το σημερινό παιχνίδι που θα λάβει χωρά στο γήπεδο της Τούμπας. Αυτή την φορά μπροστά σε 30.000 οπαδούς του, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να επαναφέρει στην πραγματικότητα τις μνήμες των Σερρών.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Όπως τότε πριν 30 χρονιά, έτσι και σήμερα ομάδα και λαός είναι ένα, η μονή διαφορά είναι ότι πλέον υπάρχει το χρήμα και η ποιότητα στο ρόστερ του «δικέφαλου» κάτι που έλειπε το 1987, οπού το περίσσιο ταλέντο ήταν αυτό που οδήγησε στην μεγαλύτερη ήττα του Ολυμπιακού στον εν Ελλάδι χώρο.

Η ψυχολογία των παικτών του «δικέφαλου» είναι στα ύψη η μονή φράση που κυριαρχεί στους διάδρομους του «Μακεδονία Πάλλας» οπού έχει καταλύσει η αποστολή είναι «πάμε για την νίκη, πάμε να τα δώσουμε όλα». Έτσι λοιπόν σήμερα, ομάδα και λαός ετοιμάζονται να δώσουν μια «παράσταση» που θα επιβεβαιώσει  ότι για τον «δικέφαλο του Βορρά» το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά από την πετυχημένη «συνταγή» που συνηθίζει. Ο Δημήτρης Λημνίος θα αποτελέσει το ένα «φτερό» ενώ απέναντι του θα έχει τον Ρόμπερτ Μακ που έχει αρχίσει να θυμίζει ξανά το «παιδί» που αγαπήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πιο πίσω τους θα βρίσκεται ο «μαέστρος» Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ενώ ρολό «κοφτή» θα πάρει ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός σκέφτεται τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και αμφιταλαντεύεται για την χρησιμοποίηση του πολυτίμου Σάκχοφ.

Όλα αυτά στην θεωρεία γιατί στα «ντέρμπι» πολλές φορές το πάθος, η αυταπάρνηση και η «δίψα» για την νίκη θεωρούνται τα πλέον βασικά συστατικά για την επιτυχία μιας ομάδας.