Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Κάνουν φύλλο και φτερό το καμένο αυτοκίνητο – Ψάχνουν την άκρη του νήματος

Τη διαδρομή των τρομοκρατών που έβαλαν τη βόμβα στον ΣΚΑΙ αναζητούν οι αστυνομικοί

Tο αυτοκίνητο που όλα δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε στην βομβιστική επίθεση σε βάρος του ΣΚΑΙ και της “Καθημερινής” και οι δράστες το έκαψαν στα Α. Πετράλωνα, είχε κλαπεί στις 18 Νοεμβρίου από περιοχή της Ν. Ιωνίας.
ο αυτοκίνητο των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο που στεγάζεται ο Ομιλος ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Η Καθημερινή», κατέγραψε κάμερα ασφαλείας που είναι εγκατεστημένη στην ταράτσα του κτιρίου.
Πρόκειται για το σκουρόχρωμο Opel που βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.
Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ότι οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο.
Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 19 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Το καμένο όχημα έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ερευνάται εξονυχιστικά για δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA.
Το κλεμμένο Ι.Χ είχε κατεύθυνση την Αθήνα καθώς προφανώς ο οδηγός του έκανε αναστροφή σε κάποιο σημείο της Εθν. Μακαρίου, αφού βέβαια πρώτα ο συνεργός του είχε τοποθετήσει την βόμβα και κατευθύνονταν προς Αθήνα, ακολουθούμενο από μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, προφανώς την ομάδα υποστήριξης.
Πλέον οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν νέο υλικό από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, σε μια προσπάθεια να φθάσουν στο σημείο εκκινήσεις του αυτοκινήτου. Δηλαδή από που έφυγε το κλεμμένο όχημα με τους δυο οι τρεις επιβαίνοντες, που έφθασαν στο ΣΚΑΙ και τοποθέτησαν την βόμβα μεγάλης ισχύος.
Πηγή: dikaiologitika.gr
Πηγή φωτογραφίας: dikaiologitika.gr