«Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» φώναξε ο Δήμος Θερμαϊκού

Ενεργά συμμετέχων ο Δήμος Θερμαϊκού στη μεγαλύτερη εθελοντική δράση της χώρας, «Let’s do it Greece», προσκάλεσε για άλλη μία χρονιά τους πολίτες να παρευρεθούν και να συνδράμουν μιας συντονισμένης προσπάθειας προώθησης των αξιών του εθελοντισμού, με δύο αξιόλογες δράσεις.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Διοίκηση του Δήμου, μέσω των Αντιδημαρχιών Καθημερινότητας και Καθαριότητας και των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Περαίας και Αγίας Τριάδας, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θερμά στο κάλεσμα.

Η συνάντηση ορίστηκε για την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11.00 το πρωί, καλύπτοντας δύο «μέτωπα». Το πρώτο στην Περαία, στο Πάρκο της Κυκλοφοριακής Αγωγής και της γύρω περιοχής και το δεύτερο στην Αγία Τριάδα, στην περιοχή της Σκάλας, με τις δράσεις να υλοποιούνται με τη σύμπραξη τοπικών συλλόγων, φορέων και πλήθους εθελοντών.

Ο στόχος που είχε τεθεί εξαρχής και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφορούσε στον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση των χώρων, με εργασίες καθαρισμού, βαψίματος, δενδροφύτευσης και συνολικής ανάπλασης των περιοχών.

Στις δράσεις συμμετείχαν, επιδεικνύοντας πνεύμα κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικής αφύπνισης, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Θερμαϊκού, ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (ΠΟΣΠ), το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αγίας Τριάδας «Πυρσός» και ο Σύλλογος Φίλων Θερμαϊκού «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Το κεντρικό σύνθημα του Let’s do it Greece, «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», λειτούργησε ως κίνητρο για όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που έλαβαν μέρος στις κυριακάτικες δράσεις, οι οποίοι παρακινούν με τη στάση τους όλον τον κόσμο, να δράττει κάθε ευκαιρία προσφοράς με γνώμονα το κοινό καλό.